Halloweenkalas med barnen? 10 enkla tips för ett roligt och lyckat kalas

Halloweenkalas? 10 enkla tips för ett lyckat och läskigt kalas

Har du också tagit dig an uppdraget att ordna ett lika kusligt som roligt Halloweenkalas till kidsen i år? På grund av pandemin vi befinner oss i just nu kanske det inte är läge att bjuda in till en folkfest. Men det finns pyssel och andra roliga saker du kan göra för att ge barnen en riktig Halloweenkänsla.

 

Här hittar du 10 enkla tips för ett roligt Halloweenkalas med den rätta känslan:

Gör ansiktsmålning på barnen under Halloweenkalaset

Sminka fram Dracula. Riktig Halloween-succé

Plocka fram ansiktsfärgerna och styr upp en ansiktsmålningsstation på kalaset. Låt barnen förvandlas till pumpor, Frankensteins och mini-Draculas för några timmar. LOPPIs Nina Hermanssen visar hur du sminkar det sistnämnda här.

Läs också: ”3 pyssel att göra till Halloween med dina barn”

 

Utmana barnen att fixa en del av Halloweenpyntet

Att inleda kalaset med en pyssellek kan vara ett bra sätt för att hjälpa barnen bekanta sig med varandra. Dela in barnen i små grupper och dela ut ett stort pappersark, silkespapper, glitter, pennor, sax och lim. Ge dem fem minuter att tillsammans skapa ett läskigt monster på pappret! När de är klara kan ni hänga upp monstren på väggarna som en del av Halloweenpyntet.

Kusligaste klubborna är lätta att pyssla ihop till Halloween

Kusliga klubbor

Här är ett pyssel du lätt kan anpassa efter vad du har hemma! Köp helt vanliga klubbor och täck dem med vitt tyg, förslagsvis från ett gammalt lakan, och gå sen loss med allt från en svart penna till ögon och kalaskrona för att få till kusligaste klubban i fiskdammspåsen. Här finns en steg-för-steg-guide för hur du går tillväga!

Läs också: ”Höstskor till barn – Barnplaggsguidens bästa tips!”

 

Dansstopp till läskig musik

Det finns en anledning till att dansstopp är en så klassisk barnkalaslek. Den är ju så rolig, och passar så många åldrar. Halloweenfiera leken genom att enbart spela läskig och spökrelaterat musik!

Gulligaste korgarna att göra till Halloweenkalasets fiskdamm!

Fladdermuskorgar

Och apropå fiskdamm – hur fint vore det inte att byta ut de klassiska godispåsarna mot dessa fladdermuskorgar? Kreativa Karin visar hur du gör dem här!

Läs också: ”5 höstmiddagar som passar familjen”

 

Skattjakt i mörker

Vill du inte göra vanlig fiskdamm? Skicka då ut barnen på skattjakt istället! Göm godispåsarna på kluriga ställen och släck ner i hemmet. Utrusta sen barnen med ficklampor för maximal Halloweeneffekt!

Gör pumpaballonger till Halloweenkalaset!

Snabbaste pumpan

Snabbaste – och mest kalasaktiga – pumpan fixar du genom att pimpa en helt vanlig ballong. Plocka fram ett gäng orange ballonger och gå loss med en svart penna för att trolla fram ögon, näsa och mun i alla dess former. Ger lika mycket kalas- som Halloweenstämning!

Korvmumier - perfekt plockmat till Halloween!

Läskig plockmat

Självklart blir ett Halloweenkalas roligare med en läskig touch även på maten. Vad sägs om korvmumier, eller kanske korvspindlar? LOPPIs mat- och bakbloggare Linnéa Seidel bjuder på recept på perfekt plockmat till Halloween här!

Baka eget godis till Halloween!

Baka egna godismonster

Linnéa tipsar även om hur du bakar ditt eget Halloweengodis på ett kick. Och hur gulliga blir inte de här små monstren? Recept hittar du här!

Toppa marängswissen med gulligaste spökmarängerna

Spökmarängswiss

Överraska barnen med en stor skål full med spökmarängswiss! Du gör helt enkelt en vanlig swiss efter egen smak och toppar det hela med spökmaränger. Orkar du inte baka egna maränger? Köp färdiga och fixa bara ögonen på dem!

PS! Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens råd när det gäller sammankomster om du planerar på att bjuda in till kalas.

Läs också:

17 tips på roliga saker att göra med barn på höstlovet

6 skrämmande goda recept inför Halloween

Dags för barnkalas? Så här styr du en lyckad fest för barnen

Barnmaskerad är nyttigt för barns fantasi

Allt om Halloween

Artikelbild: Yuganov Konstantin/ Shutterstock.com

Läs också

  1. 17 tips på saker att göra med barn när du vabbar
  2. 6 gratis aktiviteter att göra med barn på höstlovet
  3. 6 svettiga tillfällen med barn under hösten