6 svettiga tillfällen med barn under hösten

Hösten är här med allt vad det innebär. Är du också måttligt förtjust i att torka snoriga näsor och alla dessa klädbyten på barnen? Då kommer du definitivt att känna igen dig i den här listan.

1. Alla dessa klädbyten
Kyliga mornar för att sedan spricka upp och bli varmare under eftermiddagen. Det är svårt att veta hur du ska klä ditt barn. Frysa in vintern och svettas in våren eller hur var det nu? De flesta barn är inte stora fan av lager på lager.

2. Snoret ska torkas
Hur många gånger kan en näsa behöva torkas och hur mycket snor får det plats i en sån liten snok egentligen? Den konstanta (gula, gröna, vita…) elvan är ett faktum.

Läs också: Därför sover ditt barn dåligt – 12 anledningar

3. Grus i hela hallen
”Kan själv” resulterar ofta i att ett kilo grus och sand landar i hallen när skorna ska av efter en dag på förskolan. Fördelen med detta är att du till slut kan ha en alldeles egen sandlåda i hallen.

4. Vabb deluxe
Detta eviga vabbande. Man brukar säga att mest vabb sker under vabbruari men höstsnuvan har redan barnen i sitt järngrepp. Vabbruåret är det nya.

5. Filmmyset blir till filmryset
Du har en romantisk bild om fredagsmys med tända ljus, ostbågar i små skålar och den perfekta stämningen i höstens mörker. Men tända ljus och småbarn tillsammans är inte den mest lyckade kombon – om du inte placerar ljusen i takhöjd vill säga.

6. Lössens återkomst
Vad är det med förskolestart och alla dessa lappar som hängs upp vid dörren? Du känner för att vända innan du ens hinner ta tag i handtaget in till förskolan. Löss, springmask och magsjuka verkar härja fritt vecka ut och vecka in under hela hösten.

 

Läs också

  1. 11 morgonrutiner som gör dig mer motiverad
  2. 10 tips för bättre harmoni i familjen 2020
  3. 9 saker du borde säga till dina barn – varje dag!