Present till lärare och förskolepedagoger på skolavslutningen – 5 tips

Sommarlovet är runt hörnet. Det är hög tid för barn som går i grundskolan eller på förskolan att klä sig sommarfina och sjunga ”Den blomstertid nu kommer” och tacka sina lärare och förskolepedagoger för året som gått. Många klasser samlar ihop pengar för att kunna tacka barnens förskollärare med en gåva inför sommarlovet, för att visa sin uppskattning för allt de gör för barnen om dagarna.

Läs mer: Ska man ge present till förskolans personal på skolavslutningen? 

Men det kan vara lite klurigt att komma på vad som är passande att ge till barnens lärare. Nedan listar vi 5 tips på presenter till förskollärare!

Fem tips på presenter att ge till lärare och förskolepedagoger på skolavslutningen

1. Blommor

Blommor är en klassisk gåva som alltid uppskattas. En vacker blombukett kan därför vara en perfekt gåva till barnens lärare på skolavslutningen. Vill ni istället ge något som håller lite längre är en fin planta med tillhörande kruka ett alternativ!

Foto: Unsplash

2. Presentkorg

Fyll en korg med godsaker – det är både gott och personligt! Om ni känner till vad läraren i fråga gillar extra mycket, är det bara att köpa de sakerna ni vet med säkerhet att läraren kommer uppskatta. Om inte har vi några härliga förslag på innehåll till en presentkorg:

  • Fina oliver
  • Olivolja
  • God ost
  • Choklad
  • Alkoholfritt bubbel eller äppelmust
  • Goda nötter eller mandlar
  • Fint kaffe eller te

Foto: Unsplash

3. Presentkort

Ett presentkort så att läraren kan unna sig något fint är ett bra alternativ på present till förskolepedagoger. Ett presentkort på Åhléns eller annan valfri butik som har ett brett produktsortiment är uppskattat av de flesta.

Om alla föräldrar har möjlighet att lägga en större slant kan man alltid skämma bort läraren med ett presentkort på spa, för att ge bort rejäl avkoppling på sommarlovet.

Läs mer: Busenkelt recept: Så gör du egna såpbubblor

4. Ett gåvoset med krämer

Vill man inte ge bort ett presentkort på spa kan man alltid ge bort ett spa-kit! Köp olika kroppskrämer, kroppsskrubb, handkräm och en härlig ansiktsmask och lägg produkterna i en fin korg som ni kan ge bort.

Foto: Unsplash

5. Fina glas och ingredienser till en somrig drink

När solen gassar känner nog de flesta suget efter en läskande drink. Varför inte ge bort ett par fina glas och en drinkmix så att läraren kan blanda ihop en härlig alkoholfri drink att svalka sig med under sommarens allra hetaste dagar.

Som tillbehör till presenten kan ni skriva ut några recept på alkoholfria drinkar!

Recept: Goda alkoholfria drinkar 

Foto: Unsplash