Halloween-fika – 3 smarriga tips!

Fika Halloween spöken

Halloween närmar sig och det gäller att vara redo! Varför inte förbereda en riktigt lyxig fika till barnen eller gästerna på Halloween? Här kommer vi ge flera förslag och på Halloween-fika som barnen kommer att älska! 

Här kommer 3 tips på Halloween-fika

Det är inte många år som Halloween varit ett självklart firande, men visst lyfter den nya ”högtiden” upp hösten? Det är härligt när det händer något och ännu härligare att få vara kreativ kring ett tema. Vare sig man tycker om att klä ut sig, pyssla, göra mat eller fika så kan vi få utlopp för roliga skapelser under Halloween. Här vill vi dela med oss av på fika som man kan bjuda till barnen eller gästerna på Halloween-festen.

1. Marsipan spöken

Hur charmiga är inte de här marsipan spökena? Tänk prinsesstårta à la Halloween, det  är enkelt att forma både spöken och pumpor med marsipanen, och resultatet ser riktigt proffsigt ut.

Fika Halloween spöken

Fika på läskiga marsipan figurer Foto: Unsplash

2. Baka pumpakakor

Pepparkakor? – Ja, du läste rätt! Det är lite tidigt men varför inte använda pepparkaksformar för att göra spöken, pumpor och Halloween hjärtan? Pepparkakor är dessutom uppskattat bland den yngre skaran!

Pumpakaka till Halloween

Pumpakaka till Halloween Foto: Unsplash

3. Dekorera läskiga muffins

Muffins är barnens favorit och det här är Halloween muffins som barnen kan vara med och dekorera för att göra det ännu roligare. Lägg på ögon, tänder eller spritsa med röd garnering.

Det är bara fantasin som sätter stopp när man ska göra halloween muffins – ett tips om man vill ha riktigt läskiga muffins är att använda bilder som dekoration. Med bilder kan det bli hur galet som helst. Man får bara se till att barnen inte äter upp bilderna förstås.

Halloween läskiga muffins

Bjud på läskiga muffins på Halloweenfikan Foto: Unsplash

LÄS MER

Kusliga kostymer till Halloween

6 desserter till halloween som barnen kommer älska

Halloweensminkning för barn: 8 enkla tips på ansiktsmålning

Halloweenpyssel – 5 läskiga tips på mat till Halloween

10 Halloweenfilmer som barnen kan se

Halloween 2022 – 17 enkla pysseltips att göra med barnen