Enkla halloweenkläder för barn: 6 kusliga tips

Barn utklädda i halloweendräkter. Sitter vid ett bord utomhus med pumpor runt omrking sig.

Halloween väntar runt hörnet och det är dags för årets “bus eller godis”. Här listar vi enkla halloweenkläder för barn, både kläder och dräkter som man kan pyssla själva eller köpa i butik.

Att skapa sin egen halloweendräkt kan bli en ny favoritaktivitet under hösten, ni kan vara kreativa och använda barnets egna idéer. Men känner ni inte för att pyssla går det minst lika bra att köpa i butik. 

När går man ”bus eller godis”? Här hittar du datum för halloween 2022!

Här kommer våra 6 enkla halloweenkläder för barn:

1. Fladdermus

Den läskiga fladdermusen är oftast ute bara på nätterna. Den kan du återskapa genom att klippa två vingar och två öron av ett svart papper. Vingarna kan du fästa på ett snöre eller med säkerhetsnålar och öronen kan du fästa på ett diadem eller på hårspännen. Det går även att använda en svart cape som vingar.

Tvådelad bild med barn utklädda i halloweenkläder.

Halloweenkläder för barn: fladdermus. Foto: Pexels

2. Favoritkaraktär – i en läskig version

Har barnet redan en favoritkaraktär som hen alltid vill klä ut sig till? Prova göra den mer läskig med låtsas spindelnät eller en skrämmande halloweensminkning. Eller behåll dräkten som den är, en halloweendräkt behöver inte vara läskig. 

Bild med barn utklädda i halloweenkläder.

Halloweenkläder för barn: favoritkaraktärer. Foto: Unsplash

Här hittar du roliga idéer för enkla halloweensminkningar!

3. Skelett

De klassiska skelettet går att göra på flera olika sätt. Svarta kläder och en skelettmålning i ansiktet eller så kanske du redan har en skelettdräkt med vill göra den roligare? Prova självlysande färg, det finns att köpa på de flesta pyssel- eller partybutiker. 

Bild med barn utklädda i halloweenkläder.

Halloweenkläder för barn: skelett. Foto: Pexels

4. Spöke

Använd ett stort vitt tyg eller lakan och klipp två hål för ögonen – vips så har du en spökdräkt. Med resterna från tyget kan du till exempel klippa till servetter, städdukar eller varför inte långa tygbitar till en extra halloweendräkt som mumie?

Bild med barn utklädda i halloweenkläder.

Halloweenkläder för barn: spöke. Foto: Pexels

5. Mumie

Mumier kan vara både läskigt och gulligt. Klipp långa tygbitar av ett vitt tyg eller gammalt lakan, så har du en mumieutklädnad på ett kick. Även bandage eller toalettpapper kan också användas till den lilla mumien.

Bild med barn utklädda i halloweenkläder.

Halloweenkläder för barn: mumie. Foto: Pexels

 

6. Häxa eller trollkarl

En klassiker på halloween är att klä ut sig till en häxa. Både häxan och trollkarlen är enkla utklädnader som du återskapar med en svart tröja eller klänning och en hatt. Häxhatten eller trollkarlshatten kan du köpa färdig, eller göra själv med hårt papper. 

Tvådelad bild med barn utklädda i halloweenkläder.

Halloweenkläder för barn: Häxa och trollkarl. Foto: Pexels

Hoppas du hittade din favorit i listan. Alla halloweendräkter går att piffa till efter smak och tycke med klassiska detaljer kopplat till temat. 

Vill du ha tips på halloweensmink och ansiktsmålning för barn? Här har vi listat tio enkla ansiktsmålningar du kan prova på halloween.

Halloweensminkning för barn: 8 enkla tips på ansiktsmålning

Halloweenpyssel – 5 läskiga tips på mat till Halloween

10 Halloweenfilmer som barnen kan se

Halloween 2022 – 17 enkla pysseltips att göra med barnen

Halloween-fika – 3 smarriga tips!

6 desserter till halloween som barnen kommer älska