Halloweenpyssel att göra på förskolan eller hemma

Pyssel att göra till Halloween med barn

Vill du också göra lika fina som läskiga dekorationer med dina barn? Kreativa Karin tipsar om 3 lätta pyssel till Halloween i LOPPItv!

Bu! Både höstlov och Halloween närmar sig med stormsteg, och självklart vill vi inte missa alla mysiga moment som går att ta tillvara på tillsammans med våra barn. Varför inte dekorera hemmet med roliga dekorationer som ni gör själv. I LOPPItv tipsar pysselproffset Kreativa Karin om 3 enkla pyssel att göra till Halloween med dina barn.

Läs också: Halloween 2020 – 17 enkla pysseltips att göra med barnen

Läskig, rolig eller gullig? Låt dina barn pyssla sin egen ljuslykta!

Pyssla din egen ljuslykta till Halloween Enkelt pyssel till Halloween: Ljuslykta!

I första avsnittet tipsar Karin om hur du snabbt och enkelt tillverkar en ljuslykta till Halloween av en gammal glasburk. Få och enkla steg gör att det här pysslet funkar utmärkt att göra även med små barn.

Läs också: ”Veckans middagstips – 4 recept på fisk som barn gillar”

Du behöver:

Glasburkar

Hobbyfärg

Kontaktplast

 

Gör såhär:

Häll lite färg i burkarna och rör om med pensel, och snurra på burken så att insidan täcks med ett lager färg. Klipp ut detaljer som ögon och munnar i kontaktplast, och fäst på burkarna. Låt torka, sen är ljuslyktan färdig att använda!

Spana in klippet när Karin visar hur du går tillväga här!

Dekorera inför Halloween med ett spöke!

Pyssla ett spöke till Halloween Pyssla i papperslera med dina barn

Har du inte provat att pyssla med papperslera än måste du göra det! Här kan du och ditt barn själv bestämma formen på era spöken. Häng upp ett spöke i fönsterkarmen, eller pynta ett ris med flera spöken. Bara fantasin sätter gränser för din Halloweendekoration!

Läs också: ”3 tips som gör vardagen lättare för en trött mamma”

Du behöver:

Kniv

Papperslera

Sandpapper

Snöre

Kavel

Vattenfasta pennor

Gör såhär:

Kavla ut pappersleran på en skärbräda, skär ut formen av spöken med en kniv. Ta bort överflödig lera. Gör hål överst som du kan fästa hängen i. Låt torka i cirka 24 timmar. Sandpappra bort vassa kanter. Måla ögon och detaljer med vattenfasta pennor. Ta en bit snöre och knyt fast i hålet, så att det bildar en ögla.

Spana in klippet där Karin visar hur du går tillväga här!

Gjut ljus i kopp och lys upp i höstlovsmörkret!

Gjut ljus i kopp - roligt pyssel med barn

Att levande ljus maxar mysstämningen är sen gammalt. Karin visar hur du enkelt gjuter ditt eget ljus i kaffekoppar. Välj antingen nya koppar för en enhetlig look, eller second hand-koppar för en romantiskt missmatchad touch. Eftersom det här är ett pyssel där ett av stegen inkluderar varm ljusmassa rekommenderar vi att du som vuxen gör grovjobbet och låter barnen sköta pyntandet.

Läs också: ”Så får du en snygg mammastil i höst – stylisten tipsar”

Du behöver:

Kaffekopp

Porslinpennor

Ljusmassa

Ljusvekar

Ljusfärg

Gör såhär:

Dekorera koppen som du vill ha den med postlinpennor. Låt torka i fyra timmar, kör sen i ugnen i 90 minuter i 160 grader (eller vad förpackningen föreslår). Smält ljusmassan i en kastrull över vattenbad. När den är helt smält häller du i ljusfärgen och rör om försiktigt. Sätt veken mitt i koppen, och häll sen på ljusmassan. Stötta upp veken med en pinne. Låt stelna!

Spana in klippet där Karin visar hur du går tillväga här!

Läs också

  1. Halloween 2023 – 17 enkla pysseltips att göra med barnen
  2. Höstskor till barn – 4 saker att tänka på
  3. Klä din bebis rätt i vinter - Sheila tipsar inför köp av overall