Pyssel på sportlovet: Vik pappersflygplan och pappersbåtar

Pyssel på sportlovet - vika flygplan

Om man behöver en aktivitet att göra hemma på sportlovet kan det vara skoj att pyssla tillsammans med barnen. Vi har tre enkla pyssel där det enda du behöver är pappersark och lite tejp eller lim.

Pyssla på sportlovet 2023

Passa på att pyssla med barnen på ledigheten. När det är sportlov och man inte har några aktiviteter inplanerade kan det vara mysigt att sätta sig ner, pyssla tillsammans och sen leka med det som pysslats fram. Vi har några bra tips på enkelt pyssel där det enda du behöver är papper.

Pappersflygplan

För att göra ett enkelt pappersflygplan behöver du bara ett papper och en penna. Rulla ihop papperet och forma det till en flygande farkost. När era pappersflygplan är klara kan hela familjen tävla om vems plan som flyger längst. Markera platsen där planet landar och försök slå era rekord!

Så här viker du ett pappersflygplan: 

 

Pappersblommor

För att göra pappersblommor behöver du bara papper och en penna. Klipp ut små bitar av papperet och rulla dem tillsammans för att skapa en blomma. Skapa blommor i olika färger och låt ditt barn sätta dem i en vas. För att göra stjälken kan man rulla ihop ett papper och sätta tejp eller limma ihop kanten. Så papper är fortfarande det enda som behövs för att göra fina pappersblommor.

Här kommer inspiration hur man kan göra fina pappersblommor: 

 

Pappersbåt

Vik en pappersbåt som ni kan testa att sjösätta i närmaste damm. Gör flera stycken och låt båtarna tävla i vattnet. Att vika båtar som man sen testar i vatten kan bli en rolig aktivitet att göra tillsammans.

Så här viker man en pappersbåt:

Pyssla på sportlovet

Att pyssla på sportlovet är ett utmärkt sätt att slappna av och skapa något med händerna. Oavsett om du känner att du inte tycker om att pyssla generellt så fungerar aktiviteterna ovan för alla. Så slå dig ner med familjen, och ge er en fin pysselstund tillsammans på sportlovet.

Artikelbild: Envato.com 

Läs också

  1. Dags för vabb igen? Här är 7 tips för dig som vabbar
  2. 5 roliga sällskapsspel att köra med barnen
  3. 40 (!) roliga saker att göra på sportlovet med barn