5 roliga sällskapsspel att köra med barnen

Sällskapsspel

Samla familj och vänner för en rolig kväll tillsammans och testa ett nytt sällskapsspel. Här tipsar vi om redaktionens favoriter!

Artikeln innehåller reklamlänkar.

Sällskapsspel går oftast ut på att flera personer flyttar pjäser på ett bräde, slår tärningar eller drar kort från en kortlek för att nå målet att i enlighet med reglerna vinna. Många hetsiga men lustfyllda diskussioner kan uppstå i diskussioner om hur spelregler ska tolkas.

Bland sällskapsspelen hittar du frågespel, rollspel, konfliktspel, figurspel, brädspel, kortspel och tärningsspel. Hasardspel och datorspel brukar dock inte räknas som sällskapsspel. En del sällskapsspel har sportiga inslag där deltagarnas fysiska färdigheter som reaktionsförmåga prövas. Är du redo? Se våra tips här!

Läs också: Skämtartiklar – roliga presenter till barn

1. Sällskapsspelet “Var är katten?” – barnens första spel (+3 år)

 

Var är katten

Hur spelar man sällskapsspelet “Var är katten?”

“Sällskapsspelet var är Katten?” är kul även för en treåring. 

Efter att ha slagit den färgade tärningen lyfter man ett kort som har samma färg som tärningen visar. Om man får en katt så får man behålla katten och får du en mus får kortet ligga kvar med musen uppåt så att man ser musen.När det bara är möss kvar på bordet så är spelet slut. Den som har flest kattkort har vunnit. Spelet brukar ta cirka 10 minuter.

Spelet “Var är katten?” bjuder det lilla barnet på spänning och tränar samtidigt observationsförmågan hos barnet.

Du hittar spelet “Var är katten?” HÄR

 

2. Sällskapsspelet Memory “Bamse” för de lite yngre barnen (+4  år)

 

Memoryspelet Bamse är kul för både mindre barn och vuxna. Memory går ut på att hitta så många par eller likadana bilder som möjligt. Memoryspelet Bamse innehåller sammanlagt 27 olika par och motiv. Du hittar memoryspelet Bamse HÄR.

 

3. Sällskapsspelet Labyrinth (+5 år)

 

Labyrinth är det klassiska spelet som man aldrig tröttnat på. Spelet spelas en åt gången tills man förlorat kulan i ett av hålen. Spelet är roligt både för de mindre barnen och vuxna.

 

Hur spelar man Labyrinth spelet?

Spelet Labyrinth går ut på att föra en metallkula från start till mål genom att balansera kulan genom Labyrintens hinder.

Du hittar sällskapsspelet Labyrinth HÄR.

 

4. Sällskapsspelet Levande Charader (+5 år)

 

Levande charadspel är kul för alla över cirka 5 år. Spelkorten är skapade för att passa olika åldrar så att alla får en rolig upplevelse. Rekommenderas att vara över 3 spelare. Du hittar spelet Levande Charader HÄR.

 

5. Sällskapsspelet Duellen (+7 år)

Duellen är ett roligt spel där i tävlar genom att utföra olika utmaningar. Du drar ett kort med en utmaning och väljer sen vem du vill tävla mot. Passar alla över 7 år och ni behöver vara minst 2 personer.

Du hittar spelet Duellen HÄR.

Läs också om hur du kan skapa en egen pysselverkstad hemma HÄR.

Artikelbild från: Canva