Höstskor till barn – Barnplaggsguidens bästa tips!

Höstskor till barn - Barnplaggsguidens bästa tips

Funderar du också på vilka höstskor du ska köpa till dina barn? Barnplaggsguiden ger sina bästa tips, snackar växtmån och svarar på om man inte bara kan satsa på vinterskor direkt…

Hej Sheila! Vad ska man tänka på när man köper höstskor till barnen?
– När man köper höstskor ska man tänka på flera saker. Först och främst ska dem passa just ditt barns fot. Du ska inte köpa exempelvis Vikingskor för att du tycker de är snygga, du ska köpa dem skor som passar just ditt barns fot. Det är så viktigt när det kommer till de små fötterna, att inget klämmer och trycker på fel ställen. Passform är a och o. Sen ska du se till att köpa skor som passar, hela tiden. Det är så vanligt att man köper för stora skor, för att barnet ska kunna ha dem hela säsongen, det är ju inte så kul att gå i för stora skor? Se istället till att köpa skor med lagom växtmån. 1-1,5 cm på höstskor är bra.

Läs också: Galon eller skalkläder? Barnplaggsguiden reder ut skillnaden

– I Sverige vet vi ju aldrig hur lång hösten är. Ibland är den hela vintern, och ibland försvinner den. Så se till att köpa skor som klarar både det ena och det andra. Till exempel så är det bra att köpa läderkängor eller rejäla skor som klarar lite väta, andas och som är sköna för barnet att gå i. Läder är mitt favoritmaterial för det är naturligt, giftfritt och andas samt klarar en hel del vatten.

Hösten springer ju iväg, och snart är det vinter. Kan man skippa att köpa höstskor och gå på vinterskor direkt?
– Haha, ja, det skulle man ju vilja. Tyvärr så tror jag inte på det. Om man måste kompromissa så skulle jag köpa rejäla sneakers, de kan man ju ha vår, sommar och höst. Men, ofta måste man ändå byta skor då barnens fötter växer så snabbt!

Läs också: Vilka regnkläder är bäst till barn? Spana in LOPPIs stora guide!

Stämmer det att barn inte ska ärva skor från varandra för att sulan är ”intrampad” av någon annan och därmed blir icke-ergonomisk för nästa barn – eller är det bara en myt?
– Det stämmer till viss del. Det är bäst med nya skor, men till exempel en ettåring sliter ju inte så mycket på sina skor, så det skulle jag absolut låta ärva. Riktigt slitna skor (kolla sulan) skulle jag skippa. De kan ha formats efter det andra barnet och tvingar in ditt barns fötter i den ”formen”. Det kan vara oergonomiskt för barnet!

Vilka höstskor för barn som du testat är dina favoriter den här säsongen?
– Kavat Fiskeby, Kavat Tinka, sen neoprenstövlar och sen sneakers från till exempel Hummel!

Vill du läsa en recension av höstskor till barn? Då är Sheilas blogg nåt för dig!

På Sheilas blogg Barnplaggsguiden publicerar hon recension efter recension av såväl barnskor som barnkläder.

Sheilas bästa tips till dig som ska köpa höstskor till barn

Passform är viktigast

Snöa inte in på ett visst märke, en viss färg eller modell som passar din egen smak. Välj höstskor i en modell som passar ditt barns fot!

Köp inte skor med för stor växtmån till barn

Visst, det kan vara smidigt att slippa köpa nya höstskor på ett tag, men det är inte schysst att låta barnet gå runt i för stora skor. En växtmån på 1-1,5 cm på höstskor är lagom.

Välj allsidiga skor

Hösten i Sverige är oförutsägbar. Välj därför höstskor som både klarar väta, kan andas och håller värmen. Läder är ett bra material att satsa på.

Läs också: Så får du en snygg mammastil i höst – stylisten tipsar!

Behöver du tips på vilka höstskor som är bäst till barn? Spana in Sheilas recensioner av höstskor till barn på bloggen!

Recension: Kavat Fiskeby och Kavat Tinka

Recension: Reima Patter

Recension: Neoprenstövlar

Recension: Hummel sneakers

Recension: Kavat Hammar

För mer tips och recensioner kring allt som har med barnkläder att göra hittar du Sheilas blogg Barnplaggsguiden här!

Läs också

  1. Galon eller skalbyxor? Barnplaggsguiden reder ut skillnaden!
  2. Vilka regnkläder är bäst till barn? Spana in LOPPIs stora guide!
  3. Barnens höstkläder - här är bästa checklistan