Höstskor till barn – 4 saker att tänka på

Funderar du också på vilka höstskor du ska köpa till dina barn? LOPPI har samlat de bästa tipsen på vad du ska tänka på innan köpet. 

På hösten kan klimatet variera mycket. Det du kan vara hyfsat säker på är att det kommer vara vått och kallt ute – och det är därför smart att välja ett par skor som klarar väta och kyla på ett bra sätt. Har du möjlighet är det också bra att köpa ett par sköna inneskor till barnet. Det är inte ovanligt att förskolan och skolans golv är kalla. Ett skönt sätt att slippa frysa är att få dra på sig ett par mjuka tofflor efter utflykten.

Höstskor till barn – hur ska man tänka?

Några handfasta tips till dig som letar efter ett par bra, bekväma och prisvärda höstskor till barnen.

1. Comfort before fashion

Ja, när det kommer till barn är det bättre att tänka på att de ska vara bekväma – snarare än vad du själv tycker är snyggt. Skippa fixeringen vid enskilda märken som Vikingskor, Kavat och ECCO. Se istället till att skorna sitter bekvämt och inte är trånga i tårna.

2. Mät rätt storlek

I butiken kan du mäta storleken på ditt barns fötter. Och du, innan du köper för stora skor för att de ska passa även på våren. Tänk på att inte köpa för stora skor – då kommer ditt barn bara snubbla. En lagom växtmån är 1-1,5 centimeter.

Läs också: Galon eller skalkläder? Barnplaggsguiden reder ut skillnaden

3. Anpassa till klimatet

Hur lång är egentligen hösten? På en del håll i Sverige är vintern snarare en lång höst – medan längre norrut är hösten kortare. Försök tänka på väder snarare än årstid. Köp ett par skor som klarar väta, kyla och är roliga att studsa runt i. Läderkängor kan vara ett bra alternativ eftersom materialet andas, är hållbart och ofta giftfritt. Passar det inte? Då kan ett par rejäla sneakers snarare vara på sin plats – gärna i gore-tex.

  • Läder
  • Gore-tex
  • Rejäla sneakers
  • Fodrade stövlar

4. Sulor

Sulor är ett bra komplement till höstskorna ifall det börjar bli lite kallare ute. Tänk då på att skorna kan kännas trånga med sulan. Försök hitta en sula som inte är allt för tjock, gärna i ett naturmaterial som andas. Här är det också viktigt att det finns en liten växtmån i skorna, så de inte plötsligt blev för små när sulan åkte in i höstskon.

Foto: Pexels

Läs också

  1. Galon eller skalkläder? Så klär du barnet rätt
  2. Vilka regnkläder är bäst till barn? Spana in LOPPIs stora guide!
  3. Barnens höstkläder - här är bästa checklistan