Vinterjackor för barn – så här väljer du rätt

Vinterjacka barn

Barnen behöver en varm jacka när de leker i snön eller överlag när det är kallt ute. Det är extra viktigt att barnen inte blir blöta då det påskyndar nedkylning och i värsta fall skapar nedkylningsrelaterade skador på kroppen. 

*artikeln innehåller annonslänkar

Att tänka på när du köper vinterjacka åt barn

Osäker på vilken vinterjacka du ska välja? Vi har skapat några som tips hjälper dig på vägen. 

1. Anpassa efter aktivitet

Kommer barnet röra mycket på sig? Då ska du välja en jacka som är smidig och inte för varm, samt gärna i funktionsmaterial som andas. Om jackan är för varm kan barnet börja svettas vilket både kan kyla ner samt kännas obehagligt. Om barnet kommer vara stillasittande kan du satsa på en varmare jacka. 

2. Skydda mot vatten och vind

När det är kallt under vintern så är  måste du tänka på elementen vatten och vind. Dessa två element kyler ner snabbare om du inte valt rätt material till jackan. Säkerställ att jackan är gjord i helt vind- och vattentätt material och att vattnet inte kan hitta in någonstans. Fråga i butiken om du känner dig osäker.

3. Barnet kan bestämma

Få barnet att älska jackan genom att låta hen välja färg och modell själv. Om barnet får bestämma själv så kommer det göra livet enklare för dig i framtiden. 

Tips på vinterjackor för barn

Vi har letat fram några favoriter hos den japanska e-handlaren Uniqlo som fokuserar på hållbara och kvalitativa produkter. Vi har valt ut några olika varianter för beroende på aktivitet och tillfälle. 

Down coat

Down coat för barn

Mjuk vinterjacka som håller värmen på ett bra sätt. Materialet är vattenavissande och blixtlåset kan du dra upp hela vägen till ansiktet. 

Här hittar du produkten

Vadderad Vinterjacka barn

Vadderad vinterjacka

Denna vinterjacka passar i det kallaste klimatet även fast materialet är lätt. Jackan är vattenavvisande och fickorna är perfekta för att hålla händerna varma. 

Här hittar du produkten 

Vadderad lätt parka barn
Lätt vadderad parka

Praktisk vinterjacka med avtagbar huva, tål maskintvätt, insydd namnlapp samt vattenavvisande. Finns i sex olika färger. 

Här hittar du produkten

Varm vadderad parka barn

Varm vadderad parka

Snygg vinterjacka för vardagen. Håller värmen superbra! Finns i tre olika färger. 

Här hittar du jackan

Varm vadderad väst barn

Lätt vadderad väst

Denna väst är perfekt för utelek så barnen inte blir för varma. Passar dock inte i de kallaste väderlekarna. Kombinera med passande plagg under västen. Materialet är vattenavvisande och går att tvätta i maskin. 

Här hittar du produkten

 

Läs mer här

Flanellkläder till barnen

Fleece håller barnen varma i vinter och är lätta att tvätta

Uniqlo donerar 1 000 000 klädesplagg till flyktingar

Svenska OS lagets tävlingskläder 2022

Cashmere crew neck

Cashmere polo turtleneck

*artikelbild från Canva