Snygga flanellkläder till barnen

Flanell

Du har säkert sett starka timmermän som bär flanellskjortor på TV? Den bilden av flanell är dock för länge sen borta. Flanell är det nya trendiga för hela familjen. Flanell är ett perfekt material för dina barn då det både är skönt att bära samt är relativt oömt. Nedan har vi samlat några favorit som dina barn kommer älska. 

*denna artikel innehåller annonslänkar

Vad är flanell?

Ordet flanell kommer från det keltiska ordet för ull och är ett lätt ruggat och vävt tyg med både oömma och mjuka egenskaper. Tyget kan även ge en lite luddig känsla. Idag kan dock flanell göras av olika material och används bland annat för kläder, pyjamas eller sängkläder. 

 

Flanell för barn

Här följer två tips som vi hittat hos japanska e-handlaren Uniqlo som är ett populärt japanskt företag som fokuserar på hållbara och kvalitativa produkter. 

Coola flanell

Flanell barn

Perfekt plagg som skyddar mot kylan i vintertider. Passar snyggt över en undertröja och perfekt för att bygga lager. 

Du hittar produkten här

 

Mysiga flanell att ha i hemmet

Flanell fit joggers

Mjuka och varma flanellbyxor som passar perfekt som mjukisbyxor i hemmet. Går även bra att använda utomhus. Byxorna maskintvättar du enkelt. 

Du hittar produkten här

 

Vanliga frågor om flanell

Här har vi sammanställt vanliga frågor som dyker upp kring användning av flanellkläder. 

 

Vad är skillnaden mellan bomull och flanell?

Flanell gjordes ursprungligen av ull men kan idag vara av olika material som exempelvis bomull. Bomull är en fiber medan flanell är ett tyg. 

 

Hur tvättar jag flanell?

Du ska undvika att torktumla flanell. Detta för att undvika noppbildning och hjälpa till att behålla tygets mjuka yta. Dropptorka efter tvätt.  

Följ tvättråden för specifika plagg. Vissa går att maskintvätta medan andra behöver du handtvätta. Vid maskintvätt ska du i regel tvätta på 30 grader men vissa plagg klarar 40 grader. 

Läs mer om Uniqlo:

Cashmere crew neck

Cashmere polo turtleneck

Fleece håller barnen varma i vinter och är lätta att tvätta

Uniqlo donerar 1 000 000 klädesplagg till flyktingar

Svenska OS lagets tävlingskläder 2022