HEATTECH kläder återanvänder din kroppsvärme för att hålla dig varm

Japanska e-handlaren Uniqlo har utvecklat klädesplagg som återanvänder kroppsvärme och kroppsfukt till värmande plagg. Kollektionen HEATTECH finns med olika nivåer av värmande material. Förutom att ge värme är också tygerna fuktavledande.

Innehåller reklamlänkar

Värmeabsorption

Vattenångan från kroppen absorberas av högabsorberande fibrer. Energin från kroppsfukten omvandlas till värme vilket gör att tyget is sig har en värmande effekt.

Heattech

Värmelagring

HEATTECH värmelagrar och använder fibrer som är en tiondel av tjockleken på ett människohår för att skapa massor av mycket isolerande lager, vilket förhindrar att varm luft strömmar ut från klädesplagget.

Värmelagring

Fuktavledning

HEATTECH är fuktavledande och är uppbyggt av en kombination av flera olika fibrer, så det är inte bara biovärmande. Klädesplaggen har också ett högt innehåll av absorberande fibrer för att transportera bort fukt.

Fuktavledning

3 fördelar med HEATTECH

1.Snabbtorkande

HEATTECH absorberar svett och torkar snabbt.

2.Ger en skön och mjuk känsla

De ultrafina fibrerna ger en mjuk känsla på huden. Dessutom knådas vegetabilisk olja in i fibern för att göra den fuktig och mjuk vid beröring.

3.Luktavstötande

HEATTECH har specialfibrer som neutraliserar plaggets källa till lukter som svett.

HEATTECH långärmad termisk tröja

Långärmad termisk tröja

De här sköna HEATTECH- tröjorna för barn värmer trots att de är lätta att bära. Tröjorna är fullpackade med biovärmande, isolerande, fukttransporterande, antimikrobiella, antistatiska och luftkontrollerande funktioner. Tröjorna stretchtyg ger en mjuk textur som gör dem fint formbara. Tröjorna är perfekta som ett inre lager och du hittar dem HÄR.

Extra varm långärmad termisk bomullströja

Kids heattech

Extra varm långärmad termisk bomullströja är 1,5 gånger varmare än Uniqlos KIDS HEATTECH långärmad termisk tröja. 100% bomull känns len mot huden. Tröjorna har biovärmande, isolerande, fukttransporterande och luktkontrollerande komfortfunktioner. Tröjorna finns i alla grundfärger som kan passa för olika outfits och du hittar dem HÄR.

Ultra varm långärmad termisk bomullströja

Termisk bomullströja

Ultra varm långärmad termisk bomullströja är 2,25 gånger varmare än vanlig HEATTECH. Tyget i HEATTECH Ultravarm ger en mjuk komfort. Materialet har biovärmande, isolerande och fuktavledande komfortfunktioner. Det stretchiga tyget behåller alltid sin form. Tröjorna finns i många färger och hittas HÄR.

Läs även

Läs mer på Loppi om Uniqlo fleece HÄR

Läs mer på Loppi om Uniqlo Cashmere HÄR

Läs mer på Nyheter24 om Uniqlos miljöåtagande HÄR

Läs mer på Nyheter24 om Uniqlos samarbete med svenska olympialaget HÄR

Läs mer på Nyheter24 om hur Japans rikaste man Tadashi Yanai grundade Uniqlo HÄR

 

Källa: Uniqlos hemsida