6 gratis aktiviteter att göra med barn på höstlovet

Tips på gratis aktiviteter att göra med ditt barn höstlovet

Höstlovet är snart här! Behöver du också tips på roliga – och gratis – aktiviteter att göra med barnen? Du hittar 6 supertips här!

Foto: Anna Fogelström

Hitta en ny lekplats

Besök en lekplats ni aldrig besökt förut. Ibland kan ett miljöombyte göra susen för leklusten! Maxa utflyktskänslan genom att packa med matsäck i form av frukt, mackor och kanske varm choklad?

Besök ert lokala bibliotek

De allra flesta bibliotek har avdelningar avsedda för barn, där det inte bara går att hitta barnböcker i alla dess former utan även mysiga läshörnor, leksaker och kanske till och med en ritstation. Perfekt för att boosta läslusten!

Läs också: ”3 pyssel att göra till Halloween med ditt barn”

4H-gård

Har ni besökt en 4H-gård med familjen än? Om inte är det hög tid! På en 4H-gård får barnen bekanta sig med djur, och ni får en härlig friluftsupplevelse på köpet. Här kan du leta rätt på en 4H-gård i närheten av dig.

Gå på lövjakt

Löven är som vackrast precis nu! Gå ut på lövjakt med barnen och skapa sen något av alla vackra löv ni hittar. Kanske en lövlykta, spöken av höstlöv eller gör ett konstverk genom att limma upp löven på ett pappersark.

Läs också: ”Galon eller skalbyxor? Barnplaggsguiden reder ut skillnaden!”

Ordna hemmabio

Vem har sagt att man behöver åka iväg för att få en mysig bioupplevelse? Bädda med madrasser och kuddar i vardagsrummet, släck ner lamporna, duka fram fruktsallad och klicka fram en bra film. Garanterat mys!

Vad erbjuder din kommun?

Många kommuner ordnar gratis teater och aktiviteter för barn och familjer under loven, därför är det alltid en bra idé att gå in på din kommuns hemsida för att kolla vad ni har möjlighet att ta del av under lovet.

Läs också

  1. 6 anledningar att handla ekologiskt till familjen
  2. När ska barnet stanna hemma från förskolan? Det här ska du tänka på
  3. Så får du en snygg mammastil i höst - stylisten tipsar!