Handla mat med barn – 6 tips som underlättar

Det kan minst sagt vara en riktig upplevelse att handla mat med barn. Ibland en härlig sådan, men många gånger kan det också resultera i spring, ledsna miner och kundvagnar som förvandlats till racingbilar. Känner du igen dig?

Vi frågade några av våra Influencers vad de hade för knep för att göra shoppingturen lite trevligare för alla inblandade. Spana in några av deras svar nedan för en garanterat lugnare stund i affären.

Handla mat med barn – 6 tips som underlättar

Låt barnen hjälpa till

Therese Wickman, en av LOPPIs bloggare, tipsar om att ge barnen små uppdrag i affären.

”När de var yngre fick de små uppdrag, exempelvis hämta en gurka att lägga i sin lilla vagn och nu när de är äldre får de hålla i listan själv och hjälpas åt att läsa vad som står på lappen. På så sätt känner de sig delaktiga och stolta över att hjälpa till”.

Läs också: ”6 anledningar att handla ekologiskt till familjen”

Planera shoppingturen

Åk till mataffären när ditt barn är utvilat och mätt. Försök även att undvika att handla när det är som mest hektiskt i affären.

Skriv en inköpslista

Genom att ha stenkoll på vad som ska inhandlas blir ditt besök i mataffären både snabbare och mer organiserat.

Läs också: ”7 myter om barn och mat”

Hitta rätt och lätt

Om du inte hittar en produkt, be personalen om hjälp. Genom att känna till affärens gångar sparar du in tid och minskar risken för otåliga barn.

Var redo med snacks

Åttabarnsmamman, soon-to-be niobarnsmamman, Satu Nordling Gonzalez brukar låta barnen tugga på något under shoppingturen. ”Det låter kanske knasigt, men se till att barnen inte är hungriga när ni handlar. Blodsockret kan lätt ställa till det och det blir rena vilda västern med spring i benen i affären. De flesta matvarubutikerna bjuder barnen på en frukt medan man handlar, superbra!”

Läs också:4 anledningar till att trots är något BRA”

Handla online

Ja, det finns ju alternativ till att handla i en fysisk affär. Två av LOPPIs toppbloggare Johanna Kajson och Jessica Lagergren tycker att det absolut smidigaste är att handla mat online. Då kan ditt barn hjälpa till att ta emot varorna och packa in dem i kylen. Smidigt och lätt!

Av: Elin Nittmar

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: Nu kan du göra din egna Marabou-smak – så här går det till

Läs också

  1. 5 middagstips hela familjen kommer älska
  2. Släng mindre och spara pengar (och gör miljön en tjänst!)
  3. 10 tvärsäkra tips för att nattningen att fungera - redan ikväll