10 påskdesserter och 5 nyttigare alternativ

Äntligen lite påskledigt och vårvärme på ingång. Vad passar då inte bättre än att lyxa till det med tio härliga påskdesserter från Linnéas Skafferi som passar i påsk och dessutom fem lite nyttigare alternativ som passar för hela familjen.

Tio goda påskdesserter

Pavlova

En väldigt populär dessert som går hem hos de allra flesta är Pavlova som är en slags marängtårta. Det här är en dessert som dessutom går att förbereda i förväg och som barnen kommer att älska. Du hittar receptet på pavlova här. 

Morotskaka

Det finns verkligen så många varianter av morotskaka, men här är en klassisk kaka med de karaktäristiska smakerna från just morot, kanel och ingefära. Klicka här för att komma till receptet!

Kladdkaka med geisha

Kladdig kladdkaka, täckt med ett oemotståndligt lager Geisha-choklad. Vill man lyxa till det riktigt mycket så kan man ha i ett par bitar Geisha-bitar i själva smeten också. Här hittar du receptet på kladdkakan. 

Foto: Linneasskafferi

Ananaspaj

En riktig klassiker. Själva pajskalet är en enkel variant där man smälter smör i en kastrull och sedan rör i socker, mjöl och bakpulver. Här hittar du receptet på ananaspajen. 

Kärleksmumskladdkaka

Chokladig och kladdig kladdkaka, toppad med glasyren från kärleksmums. En riktig 10-poängare som garanterat går hem hos hela familjen. Klicka här för receptet på kärleksmumskladdkaka. 

Cheesecake

Ett recept som går att variera i oändligheter. Här är ett klassiskt recept där Linnéas Skafferi har adderat lite lime för att få upp fräschören i sin cheesecake. Dessutom har hon valt att dekorera med dragerade chokladägg. Mums! Här är receptet på tårtan. 

Foto: Linneasskafferi

Vaniljrutor i långpanna

Det här är nog vår favorit av alla påskdesserter. Med det här receptet blir det mycket fikabröd på en och samma gång. Det går dessutom utmärkt att stoppa i frysen och ta fram när det önskas. Här är receptet på vaniljrutor i långpanna.

Budapestrulle

Budapestrulle, eller budapeststubbe, eller budapestbakelse. Kärt barn har många namn som man brukar säga. Till receptet på Linnéas fantastiska dessert budapestrulle. 

Daimcheescake

Fryst cheesecake är något man lätt glömmer bort i djungeln av alla underbara påskdesserter som finns att testa. Den är enkel att göra och du kan variera smakerna i all oändlighet. Just det här receptet på cheesecake är med smak av daim.

Foto: Linneasskafferi

Mazarinkaka

Kakan har en härlig mördegsbotten, len mazarinfyllning och sen ett sött litet glasyrtäcke. En oslagbar kombo. Vill du kan du smaksätta själva fyllningen med olika bär eller kryddor. Till receptet på mazarinkaka.

Fem nyttigare alternativ på dessert i påsk

Blåbärsglass

Hannas Bageri har gjort ett recept på ett nyttigare alternativ på blåbärsglass som bland annat innehåller kvarg och banan. Här är receptet på blåbärsglass. 

Nötiga bars

Nyttiga bars är kanske vanligtvis inget man lägger i kategorin påskdesserter, men de passar ju perfekt att ha framme som snacks i påsk. De innehåller bra saker som mättar som till exempel mandel, cashewnöt och dadlar. Här är Hannas Bageris recept på nyttiga bars. 

Foto: Hannas bageri

Chokladbollar

Här är ett enkelt recept på chokladbollar utan vitt socker. Nina Hermansen från Niiiniskitchenlife har skapat receptet på dessa chokladbollar som hon har valt att rulla i hackade solroskärnor. Klicka här för receptet på chokladbollar. 

Freakshake

Ingen har väl kunnat undgå alla recept på freakshakes i sociala medier? Linnéa från Linnéas Skafferi har gjort ett hälsosammare alternativ på den härliga desserten. Här är receptet på freakshake med bland annat hallon och bananer. 

Foto: Linneasskafferi

Nutellaglass

Nina Hermansen från Niiiniskitchelife har gjort ett recept på ett hälsosammare alternativ på nutella. Denna glass tillverkar du enkelt genom att blanda banan och Niiinis egengjorda nyttiga Nutella. Till receptet på nutellaglass. 

Foto: Linneasskafferi.se och Hannasbageri.se

Läs också: Baka med barnen i påsk

Vi är många som i år kommer att fira påsken hemma istället för att resa bort på grund av coronaviruset. Därför har vi listat sex saker du kan göra hemma under påskhelgen! Se mer i videon nedan.

Läs också

  1. 11 tips på aktiviteter under påsklovet
  2. 13 aktiviteter att hitta på med barnen på påsklovet
  3. 25 saker att stoppa i påskägget istället för godis