10 påskdesserter + 5 nyttigare alternativ

10 påskdessterter och 5 nyttigare alternativ

Äntligen påskledigt! Här är 10 härliga påskdesserter från Linnéas Skafferi som passar i påsk + fem lite nyttigare alternativ som passar för hela familjen.

10 goda påskdesserter

Pavlova

En väldigt populär dessert som går hem hos de allra flesta. Det här är en dessert som dessutom går att förbereda i förväg. Du hittar receptet på pavlova här. 

Morotskaka

Det finns verkligen så många varianter av morotskaka, men här är en klassisk kaka med de karaktäristiska smakerna från just morot, kanel och ingefära. Till receptet på morotskaka. 

geisha

Kladdkaka med geisha

Kladdig kladdkaka, täckt med ett oemotståndligt lager Geisha-choklad. Vill man lyxa till det riktigt, ja då kan man ha i ett par bitar Geisha i själva smeten också. Här hittar du receptet på kladdkakan. 

Ananaspaj

En riktig klassiker. Själva pajskalet är en enkel variant där man smälter smör i en kastrull och sedan rör i socker, mjöl och bakpulver. Till receptet på ananaspajen. 

Cheesecake

Ett recept som går att variera massor. Här är ett klassiskt recept där Linnéa har adderat lite lime för att få upp fräschören i sin cheesecake. Linnéa har valt att dekorera med dragerade chokladägg. Här är receptet på tårtan. 

Kärleksmumskladdkaka

Chokladig och kladdig kladdkaka, toppad med glasyren från kärleksmums. En riktig 10-poängare som garanterat går hem hos hela släkten. Till receptet på kärleksmumskladdkaka. 

Vaniljrutor - en av alla goda påskdesserter

Vaniljrutor i långpanna

Det här är nog vår favorit av alla påskdesserter. En perfekt dessert om ni blir många i påsk. Med det här receptet blir det mycket fikabröd på en och samma gång. Det går dessutom utmärkt att stoppa i frysen och ta fram när du får gäster. Här är receptet på vaniljrutor i långpanna.

Budapestrulle

Budapestrulle, eller budapeststubbe, eller budapestbakelse. Kärt barn har många namn som man brukar säga. Till receptet på Linnéas fantastiska dessert budapestrulle. 

Daimcheescake 

Fryst cheesecake är något man lätt glömmer bort i djungeln av alla underbara påskdesserter som finns att testa. Den är enkel att göra och du kan variera smakerna i all oändlighet. Just det här receptet på cheesecake är med smak av daim.

mazarin

Mazarinkaka

Kakan har en härlig mördegsbotten, len mazarinfyllning och sen ett sött litet glasyrtäcke. En oslagbar kombo. Vill du kan du smaksätta själva fyllningen med olika bär eller kryddor. Till receptet på mazarinkaka.

5 nyttigare alternativ på dessert i påsk

Blåbärsglass

Hannas Bageri har gjort ett recept på ett nyttigare alternativ på blåbärsglass som bland annat innehåller kvarg och banan. Till receptet på blåbärsglass. 

bars_

Nötiga bars

Nyttiga bars är kanske vanligtvis inget man lägger i kategorin påskdesserter, men de passar ju perfekt att ha framme som snacks i påsk. De innehåller bra saker som mättar som till exempel mandel, cashewnöt och dadlar. Här är Hannas Bageris recept på nyttiga bars. 

Chokladbollar

Här är ett enkelt recept på chokladbollar utan vitt socker. Nina Hermansen från Niiiniskitchenlife har skapat receptet på dessa chokladbollar som hon har valt att rulla i hackade solroskärnor. Till receptet på chokladbollar. 

Freakshake

Ingen har väl kunnat undgå alla recept på freakshakes i sociala medier? Linnéa från Linnéas Skafferi har gjort ett hälsosammare alternativ på den härliga desserten. Här är receptet på freakshake med bland annat hallon och bananer. 

nutellaglass_

Nutellaglass

Nina Hermansen från Niiiniskitchelife har gjort ett recept på ett hälsosammare alternativ på nutella. Denna glass tillverkar du enkelt genom att blanda banan och Niiinis egengjorda nyttiga Nutella. Till receptet på nutellaglass. 

Läs också

  1. 11 tips på aktiviteter under påsklovet
  2. 17 saker att göra under påsklovet
  3. 25 saker att stoppa i påskägget istället för godis