Göra egen glass till barn – enkla recept

egen-glass-recept-barn

När det börjar bli varmt ute – eller när det där sötsuget smyger sig på på eftermiddagen – är glass ett riktigt gott alternativ till mellis. Ett mellanmål bestående av glass man gjort själv tackar barn sällan nej till, inte sant?

Kanske vill man inte mumsa massa socker till mellis, så att göra egen glass är ett bra sätt att ändå få i sig något gott och lite lyxigt. Det är dessutom roligt att göra egen glass – inte minst när det är enkelt! Barn kan med fördel hjälpa till att göra dessa recept, men akta fingrarna när och om en mixer eller matberedare används.

Egen glass – recept för både mellanmål och efterrätt

En hemmagjord glass går även utmärkt att servera som efterrätt vid en middag och uppskattas ofta av både barn och vuxna. Att det det dessutom är enkelt att göra egen glass är ju inte heller fel, bara följ ett av den enkla recepten nedan och du kan njuta av en riktigt god glass.

Egen glass utan glassmaskin

För att göra egen glass behöver du inte ha glassmaskin. Dessa enkla recept funkar utmärkt att göra med hjälp av en mixer eller matberedare. För att göra några av recepten behöver du inte ens mixa!

Det är helt enkelt riktigt enkelt att göra egen glass – njut av recepten vi listat nedan!

Göra egen glass – enkla recept som passar barn

Mangoglass med vaniljkvarg

Mixa fryst mango med vaniljkvarg. Mängden får du känna av lite själv, ju mer fryst mango du använder desto mer mango och mindre vanilj kommer glassen smaka. Se till att inte mixa för länge – då blir glassen alldeles för rinnig i konsistensen. Ät och njut!

Bär- och yoghurtglass

Mixa frysta bär som till exempel jordgubbar, blåbär samt banan tillsammans med yoghurt – du kan till exempel använda lite grekisk youghurt eller en tjockare vaniljyoghurt eller kvarg. Tillsätt lite honung och häll sedan ner glassmeten i glassformar med pinne och njut av en bärig glass när de frusit!

Klassikern saft som blir isglass

Vi alla minns väl den klassiska saftglassen? Det må vara riktigt enkelt, men oj så gott det kan vara med en svalkande isglass en varm sommardag. Välj en saft ditt barn tycker är god, blanda med vatten och frys in i formar. Mums!

Juice som blir isglass

Om du till exempel inte har saft eller bara helt enkelt föredrar juice kan du hälla ner juice i glassformar med pinne. När glassarna frusit är det bara att mumsa på din hemgjorda isglass!