7 goda frukosttips att göra till ditt barn på alla hjärtans dag

frukost-tips-barn-alla-hjärtans-dag

Att lägga lite extra tanke och kärlek i frukosten på alla hjärtans dag gör vem som helst glad, inte minst barn som ofta blir på extra bra humör när man lagt manken till och till exempel gjort frukostmat i hjärtformat. Här hittar du tips på barnvänlig frukost att laga på alla hjärtans dag!

 

Att laga en riktigt härlig frukost till ditt barn på alla hjärtans dag kan bidra till en riktigt bra start på dagen. Varför inte passa på att göra den 14 februari till något alldeles extra, oavsett om det är en vanlig vardag eller helg – det är ju åtminstone alla hjärtans dag. Kärlekens dag är värd att fira, så varför inte starta dagen med att ge ditt barn en mumsig och hjärtig frukost!

1. Hjärtformade våfflor

Om du har ett våffeljärn som gör hjärtformade våfflor är det hög tid att plocka fram det inför alla hjärtans dag! Våfflor går ofta hem hos barn, och likaså grädde och sylt!

 

2. Smoothie med röda bär

Rött är kärlekens färg, så varför inte gör en fräsch och god smoothie med röda bär? Addera banan och yoghurt och smoothien blir extra mättande, och riktigt mumsig för barn.

 

3. Hjärtformade pannkakor

Pannkakor känns alltid lyxigt att äta till frukost, och är något som ofta går hem hos barn. Skär ut dem, eller om du lyckas forma dem som hjärtan i stekpannan, så blir de extra passande för alla hjärtans dag.

 

4. Fruktspett

Frukt är godis, eller i alla fall gott till frukost! Att trä på frukten på ett spett gör den dessutom ofta ännu mer aptitlig för barn. Om du har tid och ork kan du alltid stansa ut frukterna i en och annan hjärtform!

 

5. Hjärtformade stekta ägg

Precis som men pannkakorna ovan kan du med fördel steka ägg och försöka forma dem som hjärtan. Det ska även finnas små stekpannor som är just hjärtformade.

 

6. Hjärtformade smörgåsar

Stansa ut mumsiga smörgåsar som hjärtan och det blir genast roligare att äta macka. Om du har en stor pepparkaksform formad som ett hjärta kan du använda den. Om ditt barn vill vara med blir detta också en rolig aktivitet att göra tillsammans!

 

7. Nutellamackor med jordgubbar

Kanske är nutella lyxens lyx för barn. På alla hjärtans dag skulle man ju kunna lyxa till frukosten med en och annan chokladmacka toppad med jordgubbar?

Läs mer:

Alla hjärtans dag 2024 – datum, presenter och historian bakom 

När är det sportlov 2024? Sportlovsdatum för alla orter!

Fina texter till alla hjärtans dag – så skriver du det perfekta meddelandet