25 saker att stoppa i påskägget istället för godis

Visste du att ett normalstort påskägg innehåller cirka 50 sockerbitar? Nog för att påsken bara är en gång per år, men det blir ju ofta fler än ett påskägg. Det finns ju faktiskt många andra roliga saker att stoppa i barnens ägg istället för godis som inte innehåller vitt socker.

25 saker att ge barnen istället för godis

1. Klistermärken 
Olika klistermärken, gnuggisar eller pysselböcker är roligt att få och barnen har något att roa sig med under påsklovet.

2. Massage och spa
Att göra ett eget litet spa hemma till sina barn är uppskattat av många. Tänd ljus, ha en mysig massagestund och spela lugn musik. Fixa juice och smoothies i fina glas och gör ett stort fruktfat. Tid att bara ta det lugnt med sina barn är otroligt mysigt!

3. Pyssel till en kaninmask
Stoppa ner en papperstallrik, ett sugrör, färgat papper, tejp och en sax i ett påskägg. Låt ditt barn sedan göra en egen kaninmask som de kan använda under påskhelgen!

4. Saker till rummet
Inredningsprylar om barnet har ett eget rum eller en hörna är ofta omtyckt. En poster att sätta på väggen eller kanske en ny söt nattlampa.

5. Upplevelser
Skriv ett presentkort på saker ni kan hitta på tillsammans som familj. Kanske är det Gröna Lund längre fram i sommar? Eller varför inte ett besök på Skansen när de öppnar sina portar igen?

6. Biobesök  
Ge bort ett presentkort på ett biobesök som hela familjen kan gå iväg på senare i höst när restriktionerna lättar.

7. Baklängesmiddag
Ge bort en knasig middag till barnen istället för godis. En baklängesmiddag är en middag där ni börjar med dessert och avslutar med små tilltugg och förrätter. Så kul!

8. Böcker
Små pixiböcker passar i påskägg. Eller slå in en större bok i ett gult papper och ös på med färgglada snören.

9. Fröer
Att så fröer och se blommor växa och gro är en rolig present och aktivitet. Sätt ihop ett gulligt kit med jord, fröer, en vattenkanna och en spade och så olika växter tillsammans.

10. Spännande aktiviteter
Ge bort roliga upplevelser som ni gör tillsammans istället för godis som äts upp på några minuter.

Andra saker att stoppa i påskäggen istället för godis:

11. Såpbubblor
12. Majskrokar
13. Ballonger
14. Klämmisar
15. Strumpor
16. Underkläder
17. Presentkort
18. Hårsnoddar/hårklämmor
19. Hopprep
20. Badleksaker/tvål/badbomber
21. Kritor/pennor
22. Frukt
23. Solglasögon
24. Russin eller annan torkad frukt
25. Pussel

Har ni andra förslag? Kommentera i artikeln!

Artikelbild: Pexels / Unsplash / Unsplash

Läs också

 1. 11 tips på aktiviteter under påsklovet
 2. 10 påskdesserter och 5 nyttigare alternativ
 3. 3 söta och enkla påskpyssel för barn
 4. 13 aktiviteter att hitta på med barnen på påsklovet

7 kommentarer

 1. Anna skriver:

  Nu får ni väl ta och ge er med att skamma föräldrar kring socker!!! Jättebra att ge tips och råd men sluta med dessa nedlåtande fasoner, redan avsagt mig era mailutskick sedan tidigare då ni gjorde exakt samma sak, nu verkar jag behöva sluta gilla er även på Facebook… Alla föräldrar gör så gott dom kan! Peppa och sporra istället för att döma och skamma. Är det här verkligen vad redaktionen hos er står för? Är det inte det borde ni börja se över vad och hur ni skriver. Är det det så lovar jag att berätta för alla vilken unken mentalitet ni har dom bygger på att trycka ner folk.

  1. LOPPI skriver:

   Hej Anna, vad tråkigt att du känner att det är i en nedlåtande ton. Det är inte alls vår mening, utan vi vill lyfta och tipsa om annat som går att ge barnen istället för socker. Det är många som har efterfrågat det, så därför skrev vi listan. Vi tror precis som du säger att alla gör så gott de kan, så vi ber om ursäkt om du tagit illa upp. Glad påsk! Bästa hälsningar LOPPI-redaktionen

  2. Sandra skriver:

   Är du så kränkt av lite socker? Tycker är en bra idé, de flesta andra med småbarn tycker det är bättre med mindre snask i påskägget. Här får barnen i släkten kläder, pengar, majskrokar, minirussinpaker, biobiljetter, majskakor, lego mm i äggen. Mycket mer uppskattat än godis.

 2. Charlotte skriver:

  Jag uppskattade verkligen dessa tips! Mycket bra!! Tummen upp för detta.

 3. Liz skriver:

  Otroligt bra tips! Vill inte ge socker och hade brist på idéer på annat man kan ge!

  1. LOPPI skriver:

   Vad roligt att du gillade tipsen! Hoppas att du och familjen får en toppenpåsk nu. 🙂 /Redaktionen

 4. Julia skriver:

  Den var bra

Visa kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.