11 tips på aktiviteter under påsklovet

Junibacken på påsklovet

Påskpyssel, äggpickning, äventyrsbad eller grillning i parken. Här är en lista på roliga aktiviter att hitta på för hela familjen under påsklovet i Stockholm. 

1. Junibacken

Junibacken är fullt av aktiviteter under påsklovet. På skärtorsdagen är det dessutom fri entré för alla barn som är utklädda till påskkärringar. På Junibacken kan du möta klassiska krabater som Alfons Åberg, Pettson & Findus och Mamma Mu.

Pris

Barn 0-2 år: Fri entré

Barn 2-15 år: 139 kr

Vuxen: 159 kr
Mer info: junibacken.se

2. Skansen
På Skansen firas påsken med bland annat påskmarknad, sagor, påskpyssel, äggpickning, ansiktsmålning och kvastbindning. På skärtorsdagen har alla barn 6-15 år utklädda till påskkärringar fri entré.

Pris

Barn 0-5 år: Fri entré
Barn 6-15 år: 60 kr
Vuxen: 100 kr
Mer info: skansen.se
tekniska museet 3. Tekniska museet

Ta en paus från godisätandet och äggmålandet och aktivera hjärnan en stund i MegaMind. MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya och smarta idéer. Exempel på aktiviteter är att måla med ögonen, styra med tankekraft eller klura i Framtidslabbet.

Pris

Barn 0-6 år: Fri entré
Barn/ungdom, 7-19 år: 100 kr

Vuxen: 150 kr
Fri entré för alla onsdagar kl 17-20.
Mer info: tekniskamuseet.se
Mumin lekland4. Familjekryssning
Ta med hela familjen på en kryssning med Tallink Silja. Ombord finns det underhållning för alla åldrar med både lekland och bollhav. På fartygen till Åbo och Helsingfors kan du träffa Mumintrollet, Sälen Harry och Lilla My. Barn 0-5 år äter gratis i bufférestaurangen.

Pris

Från: 120kr/familj.
Erbjudandet gäller en natt ombord i E4-hytt t/r (2 vuxna + 2 barn) och på utvalda avgångar mellan 24/3-2/4 2016.
Mer info: tallinksilja.se
Hovstallet5. Hovstallet
Gör ett besök hos de kungliga hästarna under påskhelgen och önska dem en riktigt glad påsk. Den 27-28/3 kl. 13-16 håller stallet öppet och man kan passa på att gå en minivisning och se de kungliga vagnarna och selarna eller göra en klurig ordjakt. Alla barn upp till 12 år blir bjudna på saft och kaka.

Pris

Barn 0-6 år: Fri entré
Vuxna: 50 kr
Barn 7-17 år: 50 kr
Mer info: hovstallet.se

6. Naturhistoriska riksmuseet

På Naturhistoriska riksmuseets skaparverkstad är det påskspecial under lovet. Då går det att skapa tuppar, hönor, kycklingar eller donisaurier täckta av fjädrar. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Det finns bland annat lera, papper, vattenfärger, glitter, paljetter och fjädrar. Skaparvekstaden har öppet mellan 25 mars – 1 april kl 12-16.00.

Pris

Entré Skaparverkstaden 40 kr per barn.
Fri entré till utställningarna på museet.
Mer info: nrm.se
Rålis parkleken

7. Rålambshovs parklek

I Rålambshovs parklek anordnas påsklovsaktiviter som småsnickring, bygglek, grill och pyssel. Grillen tänds alla dagar mellan klockan 10.30-15.30. Utöver aktiviteterna går det bland annat att gunga, cykla, klättra i klätterställningar eller utmana kompisarna i ett kulrace i kulbanan.

Pris
Entre: Fri entré
Mer info: Parken Rålis
livrustkammaren8. Livrustkammaren
Livrustkammaren är en guldgruva för både stora och små besökare som vill upptäcka den kungliga historien. Under påsklovet är det äggjakt i museet och man får även se Kungens höna som har fått fnatt och lagt guldägg i Livrustkammaren.

Pris

Fri entré för vuxna och barn.
Mer info: livrustkammaren.se
Polismuseet9. Polismuseet
På Polismuseet är det premiär för en ny familjevisning under påsklovet. Det är en dramatiserad visning för hela familjen, men passar bäst för barn från 5 år. Poliserna behöver hjälp från barnen att hitta ledtrådar och lösa en kriminalgåta. Visningen ingår i entréavgiften.Pris

Barn och ungdomar upp till 19 år: Fri entré
Vuxen: 60 kr
Mer info: polismuseet.se
eriksdalsbadet

10. Eriksdalsbadet

På Eriksdalsbadet finns ett äventyrsbad med rutschkana, vildfors, utesimningsbassäng och strömvirvel. För de allra minsta finns även en plaskdamm. Vattnet har en behaglig temperatur på cirka 29 grader och att bada i äventyrsbadet ingår i entréavgiften.

Pris

Barn under 4 år: Fri entré
Barn/ungdom 4-19 år: 60 kr
Vuxen: 90 kr
Mer info: stockholm.se/eriksdalsbadet
Siggesta gård 11. Siggesta Gård
Om du vill se djur som getter, alpackor, hästar och höns kan du packa en matsäck och bege dig till Siggesta Gård som ligger en halvtimme från storstan. På gården finns en stig som kallas för Träsktrollens stig som är som en sagovärld. Har ditt barn slutat med napp kan ni passa på att ta med er napparna till ett troll som samlar på just nappar.Pris

Entré: Fri entré
Mer info: siggestagard.se

 

Foto: Istockphoto.com, Stockholms stad, polismuseet.se, tallinksilja.se, hovstallet.se, 

Läs också

  1. 10 barnvänliga skidorter
  2. 7 tips - så underlättar du långflygningen med barn
  3. Barn i solen - här är 7 tips & råd