10 barnvänliga skidorter

tips_skidbackar

Njut av snö och skidåkning under påsklovet. LOPPI har listat de 10 bästa skidorterna som passar för hela familjen.

1. Björkliden Fjällby I Björkliden är barnen i fokus och i Lämmelklubben får barnen hitta på lek och bus med andra barn. I Lämmelklubben hittar man på nya äventyr utomhus varje dag med allt från pulkaåkning till lek i snögrotta.
Antal nedfarter: 39

2. Sälen Påsken är en av säsongens höjdpunkter i Sälen med en fullspäckad evenemangskalender. I Sälen finns dessutom norra Europas största knappliftsområde där de allra minsta kan börja sin alpina karriär. Valle är Sälens kramgoaste snögubbe och han hittar på massor av roliga aktiviter för barnen.
Antal nedfarter: ca 100

3. Idre Det finns en hel del aktiviteter att göra i fjällen förutom att åka skidor. En av dem är hundspann. En populär aktivitet i Idre är en speciellt anpassad tur för familjer med små barn. På en stor släde kan två vuxna och 2 till 3 barn sitta på renskinn medan släden dras av 6-8 huskies.
Antal nedfarter: 40

4. Åre har helt barnanpassade skidområden med bland annat rullband, knappliftar, skogbanor och spännande äventyrsbanor. Efter en dag i backen bjuds det in till barnens afterski med sång och dans med maskoten Valle och hans vänner. Ett stort plus är att alla barn till och med 7 år med hjälm åker gratis.

Antal nedfarter: 107

5. Kungsberget har snögaranti under påsklovet trots att det ligger långt från fjällen. För barn mellan 4-12 år anordnar de varje lördag en rolig skidtävling. Dessutom kommer de kramgoa Björnbusarna ut i skidbackarna och kramar alla barn varje dag.
Antal nedfarter: 18

LÄS OCKSÅ: Bästa resmålen i vinter – LOPPI:s toppbloggare tipsar ›› 

6. Branäs I Branäs är alla aktiviter gratis för alla barn som har liftkort, men om barnen är under 8 år bjuder de på liftkortet. Alla barn bjuds dessutom på varm ekologisk saft ute i backen. Under påsklovet finns det aktiviteter som påskharens skattjakt, ansiktsmålning, äggrullningstävling, påskpyssel och mycket mer.
Antal nedfarter: 29

7. Orsa Grönklitt I Orsa Grönklitt finns det massor av aktiviter utöver skidåkningen. Här kan hela familjen delta i en våffeltur med häst och släde eller varför inte gå på en isfisketur? Här finns även Europas största rovdjurspark där man kan besöka världens mest utrotningshotade djur.
Antal nedfarter: 23

8. Ramundberget hör till Funäsfjällen som består av flera anläggningar. I Ramundberget finns det något för alla, liten som stor. I rävflickan Mickelinas värld kan barn och vuxna dela upplevelser en hel dag. Det är ett perfekt sätt att leka och lära sig att åka skidor samtidigt.
Antal nedfarter: 42

9. Romme är det perfekta resmålet om du inte vill åka hela vägen till fjällen. Det ligger 13 kilometer utanför Borlänge i södra Dalarna. Anläggningen består 28 nedfarter och 13 liftar och har därmed flest backar av alla anläggningar utanför fjällvärlden.
Antal nedfarter: 28

10. Hassela Oavsett om du är proffs eller nybörjare så finns det en pist som passar dig i Hassela. Här finns det även aktiviteter för hela familjen som spa och längdskidåkning. Dessutom finns det ett aktivitetsland med promenadspår med sagostigar, skridskobana och miniskoterbana.
Antal nedfarter: 16

 

Läs också

  1. 10 bästa sportlovsprylarna
  2. Bästa resmålen i vinter - LOPPI:s toppbloggare tipsar
  3. 7 tips - så underlättar du långflygningen med barn