3 söta och enkla påskpyssel för barn

Vill du också peppa inför påskhelgen genom att styra upp lite påskpyssel tillsammans med familjen? Här visar Filippa Rådin tre enkla och roliga påskpyssel för barn. 

Det behöver varken vara dyrt eller särskilt svårt att få till en söt (i dubbel bemärkelse) påskstämning hemma. Influencern och trebarnsmamman Filippa Rådin visar hur tre enkla påskpyssel för barn som garanterat gör jobbet! Spana in klippet nedan för att se hur du går tillväga.

3 enkla påskpyssel för barn

Kruka till påsklilja av konservburk

Du behöver:

Konservburk

Hobbyfärg

Dekorgummi/funky foam i ljusrosa och vitt

Ögon

Vattenfast penna

Gör såhär:

Ta bort eventuell etikett från konservburken genom att lägga den i blöt i varmt vatten. Diska den noga. När den är torr målar du konservburken med vit hobbyfärg. Låt färgen torka. Klipp ut bitar till öron, tassar och nos i dekorgummi/funky foam. Limma fast ögon, öron, tassar och nos på den målade burken när den har torkat. Att limma med limpistol går snabbast, men kom ihåg att inte lämna barnen själva med limpistolen då den blir varm. Måla sedan en liten mun med den vattenfasta pennan. Din kruka är klar och redo för påskliljorna!

Diadem med kaninöron

Du behöver:

Diadem

Vita piprensare

Gör såhär:

Klipp bort eventuella detaljer från diademet, det ska vara så tomt och enkelt som möjligt. Böj sen två långa piprensare på mitten och fäst dem mitt på diademet genom att snurra fast ändarna på diademet. Vira sen mer piprensare kring hela diademets ”ram”, så att det täcks helt i vit piprensare. Klart!

Söta snacksmuggar till påskgodiset

Du behöver:

Pappersmuggar

Vita piprensare

Garnboll eller motsvarande till nos

Ögon

Vitt papper

Papper i valfri färg/mönster

Gör såhär:

Limma fast piprensare som morrhår mitt på pappersmuggen. Limma på nosen mitt i. Limma sen fast ögonen. Klipp ut öron och öroninsida av vitt papper och färgat eller mönstrat papper. Limma på det färgade eller mönstrade pappret på de vita öronbitarna. Limma fast öronen på baksidan av muggen. Fyll med påskgottis!

Foto: Pixel-Shot/Shutterstock.com

Läs också: Påskpyssel DIY: Kaninöron och sminkning

I samband med påsken infaller en hel del röda dagar. Här listar vi alla dagar som man är ledig på i påsk. Se mer i videon nedan.

Läs också

  1. Bjud på godaste påskgodiset
  2. 11 tips på aktiviteter under påsklovet
  3. 25 saker att stoppa i påskägget istället för godis