När kan man ge bebisar smörgåsrån?

Bebis smörgåsrån

Att introducera fasta födoämnen till en bebis är en viktig milstolpe i bebisens utveckling. Många föräldrar är osäkra på när man kan börja ge smörgås till en bebis och vilken typ av bröd som är lämpligast. Smörgåsrån kan vara bra att prova.  

Smörgåsrån till bebis

Enligt en diskussion på Allt för Föräldrar-forumet, är det vanligt att bebisar vid 6 månaders ålder visar intresse för mat som vuxna äter. Vid denna ålder kan smörgåsrån vara ett bra alternativ för att introducera bebisar till fasta livsmedel. Smörgåsrån är mjuka, lätta att greppa och gör det möjligt för bebisar att utforska olika smaker och konsistenser.

Det är förstås viktigt att övervaka bebisens reaktioner och se till att de inte har svårt att tugga eller svälja smörgåsrån.

När kan man ge en bebis smörgåsrån?

Kring 6 månader, men man känner sin bebis bäst själv. Känns din bebis mogen att testa redan vid 5 månader så kan man prova då med. Var noga med att hålla uppsikt på ditt barn.

Kan man ge bebisen annat bröd?

När det gäller smörgås är det bäst att börja med mjukt vitt bröd.  Det är också viktigt att komma ihåg att smörgås och smörgåsrån inte bör ses som en ersättning för bröstmjölk eller formel, som fortfarande bör vara huvudnäringen för bebisar fram till dess att de är redo för en mer varierad kost.

Börja gradvis

I allmänhet är det bäst att introducera fasta livsmedel gradvis och en åt gången, medan man övervakar eventuella allergiska reaktioner eller andra problem.

Artikelbild: Envato.com

Läs också

  1. Är du mamma? Grattis, då är du smartare än många andra!
  2. 19 saker du som förälder är trött på att höra
  3. 11 tips för att överleva föräldraledigheten
  4. 7 myter om barn och mat – har du koll på dessa?
  5. 5 missar vi alla gjort med första barnet