5 missar vi alla gjort med första barnet

I vissa fall är det skönt att kunna säga been there, done that när det kommer till den första tiden som förälder. Här har vi listat 5 missar ALLA gjort med första barnet. 

1. Smidit för stora planer

”Åh, när jag är föräldraledig ska jag passa på att bättra på motionen så att jag kan springa maran!” och ”Jag ska passa på att skriva en bästsäljare när bebisen sover!”. Sen kommer vi på oss själva med att ligga däckade i soffan och stirra in i väggen så fort bebisen sover. OM bebisen sover.

Läs också: ”10 tankar alla föräldrar har tänkt”

2. Känt oss sämst som gått på känslan

”Det är livsfarligt att sova tillsammans med barnet!” och ”Du vet väl att du skämmer bort ungen om du tar upp hen så fort hen gnyr minsta lilla?” är två sägningar som inte är ovanliga att stöta på som nybliven förälder. Som om det inte vore nog med ”goda råd” lyckas dessa ofta etsas in i våra hjärnor och gå på repeat just de stunder ingen i familjen får någon sömn över huvud taget om inte den lilla chefen får ligga i stora sängen, eller när ens hjärtat bara inte klarar av att se den lilla ledsen en sekund till.

3. Shoppat som om vi väntat fyrlingar

Men okej, VEM klarar av att motstå varenda megagullig body eller mössa man stöter på? Att tänka att man ska vara ekonomisk och shoppa på Tradera är också en klassiker man gärna förtränger när det helt plötsligt börjar dyka upp bebiskläder i brevlådan man inte ens minns att man budat på… Kanske till och med till den gräns att man vakar när posten kommer för att kunna röja undan eventuella paket inför en partner som började bli skeptisk när bebisens byrå blev full redan i vecka 23.

Läs också: ”10 saker du inte visste om hur sexlivet förändras när man får barn”

4. Skrivit varenda fas i sten

Efter en natt med närmast obefintlig sömn är det svårt att se att barnet NÅGONSIN ska börja sova hela nätter. Och om barnet väl börjat bli livrädd för främlingar kommer hen väl alltid vara en blygis? Nej, med facit i hand vet vi ju faktiskt att bebisar ändrar vanor, humör, tycke och smak ungefär lika ofta som en förälder säger ”nej, försiktigt!”.

5. Blivit akut skeptiska till alla andra levande varelser

Den där känslan av att hunden man passerar under barnvagnspromenaden när som helst skulle kunna löpa amok och hoppa upp i vagnen är inte helt rimlig. Inte heller tron att bebisen inte kan överleva några timmar utan en. Sen om en nybliven förälder kan överleva några timmar utan sin bebis är faktiskt en annan fråga.

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: Känner du igen dig i dessa 5 saker? Då blev du curlad som barn

Läs också

  1. 15 aha-upplevelser du får när du skaffar barn
  2. 19 saker du som förälder är trött på att höra
  3. Kändismammorna avslöjar sina värsta nybörjarmisstag: "Jag fick katastroftankar"