10 tankar alla föräldrar har tänkt – känner du igen dig?

Sömnlösa nätter, uteblivet sex och påsar under ögonen. Att få barn är omvälvande på väldigt många sätt. Här är en lista på tankar alla föräldrar någon gång har tänkt.

1. Hen kommer aldrig att somna
När läggningen passerar 33 minuter och barnet fortfarande inte har somnat infinner sig ofta en liten panik som sakta men säkert sprider sig i hela kroppen.

2. Vilken dag är det idag?
Som föräldraledig flyter dagarna lätt ihop och det är knappt någon skillnad på måndag och lördag.

3. Går det att lämna tillbaka ungen?
Efter ett gigantiskt utbrott i mataffären för tredje gången under samma handling undrar du om det inte finns någon disk för retur av bråkiga barn.

4. Det var bättre förr
Sömnen, sexlivet, restaurangbesöken. Allt gick lite smidigare när du bara hade dig själv att tänka på.


5. Påsar under ögonen är lite snyggt ändå
När din concealer inte längre gör jobbet trots flera lager är det bara att inse faktum och göra det bästa av situationen.

6. Jag saknar hen så mycket, jag tror att jag ska väcka hen nu
Det är en ljuvlig känsla när barnen väl somnar, men de är ju extra gulliga när de ligger och sover och då får du ibland ett infall att du vill väcka dom.

7. Vi kommer att komma försent
När alla kläder är på, packningen av väskan klar och du är redo att lämna hemmet är det givet att ditt barn behöver gå på toaletten. Att du behöver några minuter extra i planeringen är en underdrift när du har barn.


8. Andas hen verkligen normalt?
Oregelbunden andning är inte helt ovanligt när det kommer till barn, speciellt spädisar. När hen sover kontrolleras andningen både en och sju gånger.

9. Mitt barn måste vara gulligast i hela världen
Minnet på mobilen är alltid fullt eftersom att du inte kan sluta ta bilder på ditt barn som såklart är det finaste som världen någonsin skådat.

10. Jag kommer aldrig mer att vara utvilad
Att bli väckt flera gånger per natt gör att du aldrig känner dig riktigt utsövd. Och när du för en gångs skull har ordnat med barnvakt över natten vaknar du ändå av dig själv 06.00.

Artikelbild: Maria Sbytova/ Shutterstock.com

Läs också

  1. 8 saker om barnkläder som alla föräldrar bör veta
  2. Igenkänning, humor och familjeliv - missa inte Papparapporten!
  3. Populära kalendern - först till kvarn!