10 sneaky saker en småbarnsförälder gör för att få ligga

Har du inte hört talas om ”Bolibompatricket” har du troligtvis inga barn ännu. Som föräldrar kan det vara svårt att få ihop sexlivet. Här är därför 10 saker som du förmodligen inte visste om sexlivet efter att man skaffar barn. 

Sexlivet efter barn – varsågoda för sanningens ord

1. Förut var snabbisen en liten krydda. Nu är det hela maträtten. Ni andra småbarnsföräldrar vet vad vi menar. Det är liksom det man hinner.

2. Ni skaffar barnvakt och tar in på hotell för att äntligen få lite action mellan lakanen. Vad händer? Ni somnar såklart. Det kan tyckas lite ledsamt men en god natts sömn är så mycket mer värt en ett ligg ibland (gammalt djungelordspråk).

3. Den där spännande grejen med att kanske bli upptäckt har helt tappat sin charm sen fyraåringen stod vid sängkanten härom kvällen.

4. Bolibompa erbjuder så mycket mer än bara pedagogisk underhållning för småttingar. Det öppnar också liggfönstret för föräldrarna, en halvtimmes frist när barnet inte saknar er. Kanske.

Har du inte hört talas om ”Bolibompatricket” har du troligen inga barn ännu!

5. Lyckan är stor när barnet är gammalt nog att röra sig utanför hemmet lite på egen hand. ”Ja, spring du över till Pelle och lek en stund, vi gör middan under tiden. Varför vi drar av oss brallorna? Ehum … vi måste byta till nåt bekvämare om vi ska skala potatis.”

6. Brukade ni tända ljus, dricka vin och lyssna på lugna favoriter för att komma i stämning förr i tiden? Glöm det, på det där sättet kommer ni inte längre än till stämning. Eftersom vin, soft musik och dimmad belysning får dig att somna som en vällingnöjd bebis.

7. Det där med att ha sex på konstiga ställen är inte nåt påhitt av pigga, virila singlar utan av desperata mammor och pappor. ”Pappa och jag går bara upp på vinden en stund och letar efter era skridskor.”

8. Att det är bråttom har vi redan konstaterat. Något förspel ska vi inte inbilla oss att vi hinner med. Det är därför småbarnsföräldrar är världsbäst på sexting. Titta i första bästa småbarnsmammas mobil och du kommer att rodna, där finns sms hetare än lava. (Varning! Detta sätt att kommunicera sina lustar funkar bara så länge barnet inte är stort nog att knäcka mammas pinkod.)

9. Du har äntligen lyckats med mindfulness. Det är när du har en bad hair-day ända ner i trosan men inte hinner göra nåt åt det och ändå vill ligga. Vem hinner bry sig om ett par orakade ben när liggfönstret är på glänt?

10. Efter en förlossning och under amningen kommer man ju liksom av sig, och då är det ju ändå ganska underbart att få börja om. Att bara hinna hångla i hallen får en att känna samma längtan som när man var femton.

Läs också: 6 tecken på att det är dags att gå skilda vägar 

Artikelbild: SVT pressbild / Unsplash / Unsplash

Läs också

  1. Så får ni igång sexlivet igen – 10 tips
  2. Isabella Löwengrip: "Vi siktar på att ligga en gång i månaden"
  3. Alla hjärtans dag före och efter barn - 6 stora skillnader