6 tecken på att det är dags att gå skilda vägar

Bråkar ni varje dag eller har du fått upp ögonen för en ny? Det finns en hel del saker som visar på att det kanske är dags att göra slut. Här är är 6 tecken på att det kan vara dags att gå skilda vägar i er relation.

1. Ni tycker inte om varandra längre

Ibland tar kärleken helt enkelt slut. Kanske går det att tända liv i känslorna igen, kanske inte? Var ärlig mot dig själv och hur du känner.

2. Du har fått upp ögonen för en annan

I vissa relationer behöver känslor för någon annan än ens partner inte innebära slutet. Känslor kan komma och gå, och om man har varit tillsammans länge är det fullt naturlig att bli betuttad i andra. Här gäller det att verkligen se över det du har, och vad du saknar i ditt nuvarande förhållande. Är det så att ni har det bra egentligen, men att ni behöver jobba på relationen eller har ni helt enkelt växt isär?

3. Ni bråkar mer än ni är sams

Beror bråken på att ni brister i kommunikationen och tycker olika om småsaker eller att ni har helt olika grundvärderingar och saknar respekt för varandra? Gå till botten med vad som egentligen är orsaken till bråken, är det det sistnämnda kan det vara dags att gå skilda vägar.

4. Du stör dig på den andras uppsyn

Irriterar du dig på din partners andning? Smask vid matbordet? Eller störiga skratt vid parmiddagarna? Det grundar sig sällan i själva andetagen eller smasket. Snarare kan det vara respekten och kärleken som avtagit. Försök fundera ut vad det egentligen är i er relation som stör dig.

5. Ni ligger inte med varandra längre

Visst kan man ha perioder under till exempel småbarnsåren där sexet inte är lika hett eller frekvent. Dessutom är inte sex det viktigaste i alla relationer, så länge det passar individens behov. Men om ni inte attraheras av varandra längre och inte känner att ni vill vara nära någonsin kan det vara dags att tänka på refrängen.

6. Allt sker i tystnad

Matlagningen, middagarna, städningen, kvällarna och helgerna. Allt sker i total tystnad och ni pratar inte med varandra längre – om något. Och ni är inte heller intresserade av att jobba på det. Kanske är det dags att gå vidare i livet på varsitt håll.

Foto: True Touch Lifestyle/Shutterstock.com

Läs också: Det här bråkar vi mest om hemma

 

Läs också

  1. 7 tips på hur man lär barn att dela med sig
  2. Att skiljas med barn – här är barnpsykologens bästa råd
  3. 6 relationstips - även när det är tufft