Så får ni igång sexlivet igen – 10 tips

Under småbarnsåren kan det vara svårt att få tid och lust till sex. Här är 10 härliga tips på hur ni kan hitta tillbaka till varandra och öka lusten. 

1. Uppvakta varandra. Att uppvakta varandra behöver inte betyda långkok där du vänder ut och in på dig själv i köket eller flådiga restaurangbesök. Det kan vara att skicka ett sms där du skriver ”Jag tycker att du är snygg när…”.

2. Kom ur mysbrallan. Nej, du behöver inte klä upp dig i raffiga underkläder, men att anstränga sig lite kan hjälpa sexlusten på traven.

3. Stäng ner sociala medier i sovrummet. Lägg bort mobilerna innan ni ska sova och se sovrummet som en frizon från jobb och andra måsten. Se stunden innan läggdags som en tid för varandra.

4. Ha det jämställt hemma. Att dela på vardagssysslorna kan minska irritationen mellan er så försök att dela upp hämtningar/lämningar, tvätt och städ jämt mellan er.

5. Ha inte för höga krav. Tänk inte att ni måste ha vilda akrobatiska övningar i sovrummet på en gång även om det var så ni hade sex innan ni fick barn. Sänk kraven på dig själv och din partner.

LÄS OCKSÅ: 15 saker du med barn säger dagligen

6. Mjukstarta. Ta det stegvis. Det behöver inte vara penetrerande samlag för att räknas som sex. Att smeka varandra och ge närhet är också ett sätt att få igång sexlusten igen.

7. Avsätt tid för att prata. Bestäm en dag när ni ska sitta ner och prata om annat än barnen och vardagssysslor. Det ska inte finnas några krav på att ni ska ha sex, men det kan vara skönt att bara veta att ”på torsdag kväll kommer vi att ägna en stund åt varandra”.

8. Tänk sex. Sex behöver inte börja med att ni måste ta på varandra. Börja med att tänka på sex och kommunicera sedan med varandra om era behov. Kanske har du en fantasi du vill dela med dig av till din partner?

9. Lyft varandra. Att fälla elaka kommentarer eller påpeka att den andra gör fel tänder knappast någon sexlust hos någon av er. Försök istället lägga fokus på saker som är bra hos din partner och säg det högt.

10. Ta på varandra mer. En snabb puss när ni säger hej och hejdå ger kanske inte så mycket? Prova att krama varandra i minst fem sekunder istället. Det kanske låter kort? Prova och se vad som händer!

Artikelbild: Unsplash

Läs också

  1. 21 ord att hålla koll på under graviditeten
  2. Så får du barnet att somna - här är bästa nattningsknepen
  3. 16 saker man inte vill att ens partner gör under förlossningen