När slutar bebisar äta på natten?

Bebis som sover

Bebisar som vaknar på natten och behöver mat är en del av deras utveckling. Men när är det dags att sluta ge nattmål? Svaret på den frågan varierar från barn till barn, och det kan vara svårt att veta när det är dags att avvänja nattmålet. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på när bebisar vanligtvis slutar äta på natten och vad experter rekommenderar. 

När slutar bebisar äta på natten?

När bebisar slutar äta på natten varierar från barn till barn. Vanligtvis är det vanligt att spädbarn vaknar på natten för att de är hungriga och behöver mat, men när de blir äldre och börjar äta fast föda, minskar behovet av nattmål.

De  flesta brukar komma ur den här vanan när de når sex månaders ålder. Man kan alltså sluta ge nattmål efter sex månaders ålder om bebisen växer som den ska.

Bebisar kan vakna av andra anledningar

Det är viktigt att notera att det är vanligt att spädbarn vaknar på natten av andra skäl än hunger, som blöjbyte, tröstning eller för att de inte känner sig trygga.

Som förälder är det viktigt att förstå att alla barn är olika och att deras utveckling sker i olika takt. Det är därför viktigt att följa barnets behov och inte jämföra dem med andra barn. Om man är osäker på när man ska sluta ge nattmål till sitt barn, är det alltid bäst att rådfråga en läkare eller på din BVC.

Artikelbild: Envato.com 

Läs också

  1. 10 sneaky saker en småbarnsförälder gör för att få ligga
  2. När börjar bebisar skratta?
  3. 10 saker som sagts under förlossningen
  4. När kan man ge bebisar smörgåsrån?
  5. Så gör du egna klämmisar – billigt och enkelt!