11 tips för att överleva föräldraledigheten

Manne Forssberg fick en fråga hur man bäst fördriver tiden under föräldraledigheten. Här är hans 11 bästa tips. 

1. Hata inte dig själv om du vantrivs
Föräldraledigheten kan vara den härligaste perioden i livet. Att få gå in fullständigt i sitt barns liv, dela allt med varandra, bli helt symbiotiska samt bestämma över rutiner och ordning i barngarderoben. Det kan också vara en ganska ensam, slitsam tid och tråkig tid. Hur väl man trivs med att vara föräldraledig har ingeting att göra med hur mycket man älskar sitt barn. Det avgörs mer av hur mycket man tycker om monotoni, barnsånger, barnvagspromenader och hur mycket man njuter eller våndas av att vara borta från sin arbetsplats.

2. Utnyttja sovpassen
Små bebisar sover typ hela tiden. Lite äldre bebisar sover åtminstone två gånger per dag. Det är ett gyllene tillfälle för den föräldraledige att torka mosad banan från väggarna, ta en tupplur, läsa en bok eller bara stirra upp i taket helt apatiskt. Man kan göra nytta ena sovpasset och ägna sig åt förströelse och återhämtning under det andra. Det stundande sovpasset är ljuset i tunneln när man har suttit på golvet i en våldsamt oergonomisk ställning och rullat en boll i 45 minuter.

3. Lär dig barnvisekanon
Om det är första föräldraledigheten behärskar du förmodligen fortfarande inte barnvisekanon. Du kan inte odödliga hits som Kalle Anka satt på en plankaKrokodilen i bilen och Jag gick in i en affär. Nu har du ett gyllene tillfälle att lära dig och en entusiastisk publik som kommer skratta förtjust.

Läs resten av tipsen i Manne Forssbergs blogg här >>

nyhetsbrev_bild_2

Missa inte kommande nyhetsbrev, fyllda med tävlingar, recept och inspiration. Anmäl dig här >>

Läs också

  1. 7 anledningar till att det är skönt att semestern är över
  2. Barnkramar är inte en present som vuxna kan ge bort
  3. 22 tips för att få relationen att hålla