10 nyttiga och snabba mellanmål

Tips på snabba mellanmål

Skolstart och tillbaka till gamla rutiner med allt vad det innebär. Behöver du inspiration till nyttiga och snabba mellanmål? Systrarna Eisenman har listat 10 tips på nyttiga mellanmål som går snabbt att göra. 

Hemgjord isglass
Det är bara att puréa valfri frukt eller bär (tillsätt eventuellt lite juice för lösare konsistens) och häll upp i formar. Smakvariationerna är oändliga. Vill man ha en ”regnbågsglass” får man helt enkelt vänta en stund medan varje smak stelnar i frysen innan man fyller på med en ny smak.  Prova även att smaksätta med t ex kanel, kardemumma, vanilj, mynta etc. Nu för tiden finns det en uppsjö av olika islgassformar som man kan köpa. Vill man göra lite mindre storlek på isglassarna kan man helt enkelt använda små plast snapsglas och grillpinnar. (Skär bort den vassa toppen.)

Läs också: ”Barn med dålig matlust? 8 tips för att öka matglädjen hemma!”

mellis

Grönsaksstavar med örtdipp
Perfekt sätt att få barnen att äta grönsaker. Färgglatt, knaprigt och framförallt gott och nyttigt! Blanda gräddfil med örtsalt och färska örter. Är barnen lite känsliga för de gröna örtprickarna, kör endast örtsalt. Vi brukar alltid servera barnen dessa när de är vrålhungriga innan middagar. Vi lovar – tallriken kommer vara tom innan ni hinner ens blinka! Dessutom är det perfekt att preppa en massa på en gång. Lägg i en försluten burk och kyl, så har ni till flera dagar framöver.

Nyttiga chokladbollar med dadlar, nötsmör och kokos
Byt ut smöret och sockret i de klassiska chokladbollar med dadlar och kokosfett – barnen kommer inte märka skillnaden.

Tips! Läs resten av listan med recepten på mellanmål i Systrarna Eisenmans blogg här. 

Se även fem enkla saker att byta ut i din kost om du älskar bland annat chips, godis och nutellamackor i videon nedanför.

 

Läs också

  1. 3 eko-mellis barnen kommer älska
  2. Veckans helgmums: Pannkakstårta
  3. Veckans helgmums: Nice cream