Veckans helgmums: Pannkakstårta

Pannkakstårta passar lika bra som mellis, lunch och middag. Eller varför inte som en efterrätt? Här är Hannas Bageris recept på en riktigt härlig pannkakstårta gjord på krispiga tunna pannkakor med färska bär och chokladsås. 

Du behöver:
Till ca 15 st

3 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
25 g smält smör
Smör till stekning

Gör så här:
Vispa ägg och mjölk ordentligt. Häll ner lite av mjölet i taget och rör om under tiden för att undvika klumpar. Smält smöret och häll ner detta i smeten. Tillsätt vaniljsocker och salt och rör om. Grädda pannkakorna på medelvärme. Hannas pannkastårta är fylld med nutella, jordgubbssylt, sirap och vispgrädde samt toppad med färska bär, florsocker och chokladsås. Massor med godsaker och det är bara att fylla den med det man tycker om.

Tips! Vänta tills pannkakorna svalnat innan du lägger på fyllningarna annars är det lätt att de smälter och rinner ut.

Vill du ha fler recept? Missa då inte Hannas blogg här. Eller gå in på Linnéas blogg här för fler härliga recept. Även Nina delar med sig av goda bakverk och matiga recept.

Läs också

  1. Veckans helgmums: Fruktglass på pinne
  2. Veckans helgmums: Nice cream
  3. Veckans helgmums: Glass utan socker
  4. Veckans helgmums: Glass på 3 ingredienser