Veckans helgmums: Fruktglass på pinne
![](https://storage.googleapis.com/gcp-loppi-production/sites/1/2017/01/fruktglass_pinne.png)
Vill du göra ett nyttigare alternativ till dessert eller snack? Hannas Bageri har gjort ett recept på supergoda fruktglassar på pinne som är både gott och enkelt.
Frusen banan doppad i choklad och kokos eller vattenmelon med choklad och strössel. Här är recept på roliga och goda glassar som passar både stora och små. Mums!
Du behöver:
Valfria frukter, exempelvis banan och vattenmelon
Mörk choklad (minst 70 %)
Solrosolja
Valfri garnering, exempelvis kokos, strössel eller krossade nötter
Glasspinnar eller grillpinnar
Gör såhär:
Dela upp frukterna till lagom storlek och stick in glasspinnar i dessa. Frys in i ca 2 timmar. Tag sedan ut dem samtidigt som du börjar smälta chokladen över ett vattenbad. Tillsätt lite solrosolja och rör om (till 100 gram choklad behövs ca 1/2 msk solrosolja). Häll upp den garnering ni vill använda er av på en tallrik så allt är förberett när det väl är dags att doppa frukten i chokladen, den stelnar nämligen väldigt fort så det gäller att vara snabb där. Ta en frusen fruktglass, doppa den i den smälta chokladen och rulla sedan direkt i garneringen. Låt glassen stå upprätt tills den stelnat helt och servera direkt alternativt frys in om den skall ätas vid ett senare tillfälle.