Veckans helgmums: Fruktglass på pinne

Vill du göra ett nyttigare alternativ till dessert eller snack? Hannas Bageri har gjort ett recept på supergoda fruktglassar på pinne som är både gott och enkelt.

Frusen banan doppad i choklad och kokos eller vattenmelon med choklad och strössel. Här är recept på roliga och goda glassar som passar både stora och små. Mums!

Du behöver:
Valfria frukter, exempelvis banan och vattenmelon
Mörk choklad (minst 70 %)
Solrosolja
Valfri garnering, exempelvis kokos, strössel eller krossade nötter
Glasspinnar eller grillpinnar

Gör såhär: 
Dela upp frukterna till lagom storlek och stick in glasspinnar i dessa. Frys in i ca 2 timmar. Tag sedan ut dem samtidigt som du börjar smälta chokladen över ett vattenbad. Tillsätt lite solrosolja och rör om (till 100 gram choklad behövs ca 1/2 msk solrosolja). Häll upp den garnering ni vill använda er av på en tallrik så allt är förberett när det väl är dags att doppa frukten i chokladen, den stelnar nämligen väldigt fort så det gäller att vara snabb där. Ta en frusen fruktglass, doppa den i den smälta chokladen och rulla sedan direkt i garneringen. Låt glassen stå upprätt tills den stelnat helt och servera direkt alternativt frys in om den skall ätas vid ett senare tillfälle.

Läs också

  1. 5 underbara recept på kladdkaka
  2. Så fixar du godaste fikat till helgen - jordgubbssemlor!
  3. Recept: Hallonsnittar med maräng