STORT TEST: Resesäng – vilken är bäst för din semester?

STORT TEST: Resesäng - vilken är bäst för din semester?

Vilken resesäng är bäst att satsa på för en så smidig och trevlig resa som möjligt med familjen? För att ta reda på det har LOPPI testat resesängar från de mest populära varumärkena. Resultatet hittar du här!

När man ska sova borta med små barn vill man att så mycket som möjligt ska vara enkelt, för att spara energi till den prövning det eventuellt kan innebära att natta barnet på annan ort. Att stå och svettas och svära över en resesäng som tycks helt omöjlig att få upp tackar nog de flesta av oss nej till just därför. Vilken resesäng ska man satsa på för att känna att man gjort ett bra köp? Reser du med bil är kanske storleken sängen har ihopfälld det som räknas framför hur tung resesängen är, men ska du bära på resesängen en längre bit blir det sistnämnda kanske snarare en huvudfråga. Oavsett är det en fördel om resesängen går SNABBT att fälla upp!

Läs också: ”TEST: UV-dräkt för barn – barnfamiljernas favorit 2018”

I LOPPIs stora test av resesängar lät vi influencern och tvåbarnsmamman Emelina Seppänen testa resesängar från de mest populära varumärkena enligt LOPPIs läsare. Huvudfokus var att bedöma funktion, kvalitétskänsla och smidighet i förhållande till priset på resesängen. Att utse en vinnare var inte det lättaste. Resesängen Babybjörn resesäng light hade en helt unik konstruktion som gjorde den snabb att fälla upp och lätt att förstå sig på. Dessutom var materialet något i en klass för sig, enligt Emelina. Dock kan nog prislappen på sängen få det att svida till i många barnfamiljers plånböcker. Därför får resesängen snällt dela första plats med resesängen Jysk Nakskov som inte bjöd på samma smidighet som Babybjörns resesäng, men ändå gick snabbt och enkelt att fälla upp och dessutom kom med en förlåtande prislapp. Ta del av alla omdömen här nedanför (och missa inte all igenkänning i Emelinas test-klipp!)!

BabyBjörn resesäng light – BÄST I TEST

Pris: 2449 kr hos Babybjörn

Tid att fälla upp: 59 sekunder

Vikt: 6 kg

Mått ihopfälld: 49 x 60 x 14 centimeter

Tygmaterial: Polyester, bomull. Uppfyller kraven för Öko-Tex standard 100, klass 1 för babyprodukter.

Emelinas omdöme: ”En fantastisk design som gör sängen rekordlätt att förstå sig på och fälla upp. Jag gillar att det är nät runtom hela madrassen för att göra det luftigt och skönt för barnet. Madrassen är väldigt mjuk och ger en komfort som bara de andra resesängarna får med en extra bäddmadrass, och Babybjörn har gjort behagliga och fina materialval. Det enda som känns mindre bra är prislappen. Lyxig!”

Läs också: ”Solkräm för barn – BÄST I TEST 2018 enligt barnfamiljerna”

Jysk resesäng NAKSKOV – BÄST I TEST

Pris: 500 kr hos Jysk

Tid att fälla upp: 51 sekunder

Vikt: 9 kg

Mått ihopfälld: 21 x 21 x 75 centimeter

Tygmaterial: Polyester

Emelinas omdöme: ”Tack vare att lederna i lång- och kortsidorna hakade i väldigt snabbt och lätt var den här sängen smidig och snabb att fälla upp. En riktigt klassisk design med standardmaterial. Ett bra och väl fungerande alternativ!”

2me resesäng basic

Pris: 499 kr hos Babyland

Tid att fälla upp: 59 sekunder

Vikt: 9,1 kg

Mått ihopfälld: 19 x 20 x 73 centimeter

Tygmaterial: Information saknas

Emelinas omdöme: ”Den här sängen känns lite plastig i materialet, vilket inte är till dess fördel varma sommarnätter. Det positiva är att spännena var relativt lätta att klicka i vilket gjorde att det ändå gick snabbt att få upp resesängen.”

Läs också: ”9 tips för att få barnen att leka utomhus i sommar”

Carena Karlsudd resesäng

Pris: 499 kr hos Lekmer

Tid att fälla upp: 1 minut, 1 sekund

Vikt: 10 kg

Mått ihopfälld: 24 x 24 x 80 centimeter

Tygmaterial: Information saknas

Emelinas omdöme: ”En väldigt klassisk resesäng som känns prisvärd. Mitt enda minus är att materialet känns lite plastigt vilket får mig att undra hur länge den kommer hålla?”

Resesäng Babysleep från Babyproffsen

Pris: 499 kr hos Babyproffsen

Tid att fälla upp: 4 minuter 6 sekunder

Vikt: 6,7 kg

Mått ihopfälld: 18 x 22 x 80 centimeter

Tygmaterial: Information saknas.

Emelinas omdöme: ”Den här var lite svårare att få ihop, det krävdes att man verkligen ryckte till hårt för att lederna skulle fästa och stabiliseras. Smidigare alternativ finns! I övrigt en klassisk resesäng.”

Beemoo Play N Fun resesäng

Pris: 1599 kr hos Jollyroom

Tid att fälla upp: 12 minuter, 41 sekunder

Vikt: information saknas

Mått ihopfälld: 28 x 28 73 centimeter

Tygmaterial: Information saknas

Emelinas omdöme: ”Det här är verkligen en resesäng med extra allt. Sängbotten går att ha i två lägen, den har hjul och skötdyna, förvaringskorg och mobil med både ljus och ljud medföljer. MEN frågan är om det är vad man söker när man ska ut på resa? Vill du ha något utöver det vanliga och har gott om tid är det här sängen för dig. Vill du bara ha en bra säng som ditt barn ska sova gott i finns det smidigare och mer prisvärda alternativ”

Läs också

  1. 17 recept till midsommar
  2. 15 roliga midsommarlekar att göra med barnen
  3. 3 vanliga semesterbråk - så löser ni dem!