Tips: Roliga leksaker till din 6-åring

roliga leksaker till en 6-åring

När man är 6 år sker mycket i kroppen, knoppen och i omgivningen likaså. & år kan ibland upplevas som en ”mellanålder” och det kan vara svårt att veta vad man ska köpa i present. Loppi rekommenderar därför leksaker som kan vara roliga för din 6-åring!

Artikeln innehåller köplänkar. 

6-årsåldern är ofta en tid av nyfikenhet och kunskapstörst, barnen utvecklas och lär sig mer och mer för varje dag som går.

Vad kan man köpa för roliga leksaker till en 6-åring?

Här har vi filtrerat ut leksaker som passar specifikt 6 till 7-åringar för dig som vill klicka hem en leksak från jollyroom.

Barbie

Det finns en uppsjö av roliga och pedagogiska leksaker för barn i denna ålder. Beroende på vad ditt barn är intresserad av, finns det mycket leksaker att välja emellan. Vad sägs om ett barbiehus för tjejen eller killen som älskar att leka med Barbie?

Lego

En annan populär leksak som man kan variera i det oändliga det är lego. I denna ålder så är finmotoriken oftast god och man kan börja ge sig på de mer svårare byggsatserna. Men det varierar såklart från person till person. Lego är ett intresse som även lockar tonåringar och en del vuxna med!

Cykel

Man kan ge en cykel i present, att vara 6 år och känna friheten på en cykel är en härlig känsla!

Bordsspel

När det kommer till spel kan klassiker som Monopol stå högt upp på önskelistan hos många barn. Även äventyrsspel eller lagspel av olika sorter, eller spel där man tränar hjärnan att minnas är bra spel i denna åldern.

Böcker

Många barn kan redan vid 6 års ålder läsa själva. Det finns mycket böcker som riktar sig till barn som snart ska börja i första klass, ofta är fantasin väldigt livlig i 6årsåldern så du kan med lätthet finna någon spännande bok om din 6-åring är lässugen!

Dagbok

Att ha hemliga klubbar med sina vänner och hemligheter är något som också börjar att smyga sig på i denna åldern. Kanske vill man ha ett eget rum och kunna skriva sina hemlisar i en egen dagbok.

Sport

Sport är också något som blir viktigare och viktigare ju äldre barnet blir. Många börjar i någon form av klubbsport/lagsport i denna åldern. Fotboll och hanboll är populära sporter, likaså ishockey på en del platser, basket, badminton för att nämna några. Därför kan en fotboll, en basketboll eller badmintonrack och fjäderboll vara en bra sak att ge 6-åringen.

Artikelbild: Envato.com

 

Läs också

  1. 3 vanliga semesterbråk - så löser ni dem!
  2. 19 händelser i vardagen som nästan får dig att tappa det helt
  3. 10 värdefulla tips som alla föräldrar behöver
  4. 10 konstiga saker vi ALDRIG skulle göra - innan vi blev föräldrar
  5. 10 tips för att underlätta nattningen