16 leksaker som får ditt barn att röra på sig

16 leksaker som får barn att röra på sig

Får du också panik av att barnen hellre sitter inne framför en skärm när vädret skriker ”bollek! Hoppa hage! Simma!”? Här tipsar vi om leksakerna som garanterat kommer få ditt barn att röra på sig utomhus.

Artikeln innehåller annonslänkar.

Läs också: ”9 tips för att få barn att leka utomhus i sommar”

Springcykel. Det perfekta alternativet innan barnen lärt sig cykla! En springcykel hjälper barnet att öva på balansen vilket kan göra det lättare att lära sig cykla på en vanlig cykel senare. Full fart framåt!

Vattenpistoler. Vem vill få en massa vatten på sig? Nej, då är det bara att börja springa! Förse barnen med varsin vattenpistol och en hink med vatten att fylla på i. Leker barnet för sig själv? Då får du som vuxen steppa i som motspelare, alternativt visa hur man kan öva på att skjuta prick med vattenpistol.

Läs också: ”Solkräm för barn – BÄST I TEST enligt barnfamiljerna 2018”

Serveringsset i plast. Hink och spade i all ära, men något som gör sandlådan snäppet med lockande är ett roligt, och slittåligt, serveringsset. Nu kan vi snacka sandkakor på riktigt!

Trampbil. Ett riktigt lyxåk, förvisso, men vem blir inte sugen på att trampa runt i en sån här?

Rutschkana. Något som roar barn i alla åldrar. Den här får plats på både uteplats och i trädgård!

Hopprep. En riktig klassiker som aldrig går ur tiden. Visa barnen de lekar du själv hoppade när du var liten!

Minigolf. Styr upp en minigolfbana på närmsta gräsplätt och tävla mot varandra.

Fotboll. Även denna en riktig klassiker för alla åldrar. En fotboll behövs i varje hem sommartid!

Repstege och trapets. Uppgradera närmsta klätterträd med repstege och trapets. Eller varför inte en gunga? OBS! Här krävs det lugna föräldranerver och barn som är relativt klättervana.

Dockvagn. Vill barnet inte följa med på mammas och pappas promenad? Kanske låter det annorlunda om villkoret är att det är BARNET som tar ut favoritgosedjuret i en dockvagn!

Läs också: ”25 roliga saker att göra utomhus”

Trampolin. Finns det något barn som inte gillar att hoppa? Oklart. Det här är en lyxig pryl men som garanterat bidrar till många stunder med skratt och ökad puls.

Skateboard. Lika roligt att sitt-åka på som att ta med till skateparken. En leksak som går att anpassa för alla åldrar! OBS! Glöm inte hjälm och skydd!

Mål. Vikbara mål är smidiga att förvara i förrådet vintertid och plocka ut sommartid. Ett riktigt mål gör fotbollsleken ännu mer motiverande!

Bandyset. En prisvärd leksak för stora som små. Kanske kan ni engagera grannarna i en grannturnering?

Bollek för småttisar. Det finns bollar och mål även för de allra minsta. Och rätt roligt att kasta prick med även för lite äldre!

Läs också

  1. Roliga midsommarlekar att göra med barnen
  2. 3 vanliga semesterbråk - så löser ni dem!
  3. 25 roliga saker att göra utomhus med barnen