10 konstiga saker vi ALDRIG skulle göra – innan vi blev föräldrar

10 konstiga saker föräldrar gör

När du blivit förälder är ingenting sig likt längre. Det finns många situationer som du ALDRIG trodde att du skulle behöva hantera. Vi kan säga som så – många av dem innehåller kroppsvätskor. Här är 6 saker du gör som förälder som du aldrig kunde föreställa dig.

 

1. Fånga bebiskräk med händerna

Ja, vad ska man göra? Att händerna automatiskt lyfts upp är en superkraft du fått som förälder.

2. Smyga ut från barnrummet som en ninja

Du kontrollerar att ditt barn sover när hen plötsligt öppnar ögonen. Sakta men säkert ninja-smyger du ut ur rummet för att undvika ögonkontakt. Om det krävs att du till och med kryper mot dörren, får det vara så.

Läs också: ”SÅ gör vi för att natta våra barn – föräldrarna berättar”

3. Sjunga offentligt (utan att skämmas)

Trots att du egentligen är tondöv och gärna inte sjunger framför främmande människor, sjunger du nu ”Hjulen på bussen” mitt i stan. Din inlevelse i sångerna är det inte heller något fel på – allt för att roa den lille.

4. Peta någon annans näsa

Helt otänkbart för några år sedan, men nu petar du gladeligen ut snorbusar ur ditt barns näsa. Ibland suger du till och med ut dem… Alltså med en snorsug såklart. Du är ju inte HELT galen!

5. Sätta barnet framför skärmar

Ja, det var kanske en fin tanke INNAN du fick barn. Men sen kommer den där stunden när barnet är helt otröstligt och det verkligen inte funkar att härda ut en 15-minuters skriksession. Innan du vet ordet av och i något som kan liknas med panik knappar du in ”Babblarna första sången” i sökrutan på Youtube. Din 2-åring, eh, 1-åring – OKEJ hen kanske bara är 4 månader men ibland har nöden ingen lag – blir magiskt lugn – om än för bara nån minut.

Läs också: ”Psykologerna: Så gör du barnens skärmtid till något bra”

6. Tycka att det finns nåt liiite härligt med skorv

Det mjällaktiga skorvet var något du kanske knappt visste fanns innan du blev förälder, och hade du hört om det kanske det skulle gått en rysning i kroppen av obehag eftersom det knappast låter fräscht. Ändå är det inte helt utan tillfredställelse du sen sitter och knåpar bort det där skorvet från din unges hårbotten. Känslan när man får bort en bit… Den går inte av för hackor!

7. Ha godisgömmor

Hade du också en vision att så länge barnet inte introduceras för socker kommer hen inte ha några problem med att stöta på det lite här och var? Mm, nja. Helt plötsligt kommer du på dig själv att ”gå på toaletten” det vill säga äta Dumle du gömt i din sminkväska bakom låst dörr.

8. Fiska upp saker ur toaletten (ibland ospolad, tyvärr)

Vissa enbarnsföräldrar skonas från detta, men med två småbarn hemma är det svårt att komma ifrån. Du vänder dig om en sekund för att ta papper att torka ett barn med och samtidigt slänger det andra barnet ner ett legobygge/tandborsten/bilnycklarna/en nagelfil bland… ja… ALLT.

Läs också: ”8 meningar ALLA småbarnsföräldrar vill höra”

9. Se bajs som ett samtalsämne

Och ett högst intressant sådant! Med lite tur kommer du på dig själv åtminstone en minut in i samtalet med brevbäraren att hen kanske inte har samma intressen just nu.

10. Använda mutor

Innan du fick barn kanske du sneglade på föräldern som mutade sitt barn med godsaker i mataffären och undrade hur hen kunde vara så lat och inte bara lära barnet att det är föräldrarna som bestämmer. Nu ÄR du den där föräldern, och skulle aldrig i ditt liv göra annorlunda. Mutor är livet.

Vill du få kärleken att blomstra som aldrig förr mellan dig och din partner? Om du frågar din partner dessa fyra frågor som står i videon nedanför så kan vi lova att hens kärlek kommer växa sig ännu djupare.