8 meningar ALLA småbarnsföräldrar vill höra

Som småbarnsförälder är det lätt att det sociala livet sätts på paus – inte för att vi vill det utan för att det inte hinns med. Har du en småbarnsförälder i din närhet som du vill göra något extra för? Här är 8 meningar som ALLA småbarnsföräldrar vill höra, du kommer bli en hjälte. 

”Är det okej att jag lägger ut den här bilden på min Instagram/Facebook?”

Ja, vi håller förvisso med om att våra ungar är så söta att de skulle kunna lyfta vilket flöde som helst – men de är inga saker, de är människor. Som har integritet. Som vi som föräldrar ansvarar för. Så släng inte upp vad som helst på instagram som om de vore en hundvalp, fråga först!

”Jag köper med mig mat”

Man brukar tipsa vänner och familj till väldigt nyblivna föräldrar att ta med sig färdig mat och/eller fika när de ska besöka den färska familjen. Det är ett bra råd. SÅ pass bra råd att man inte borde sluta ge det förrän möjligtvis när barnen är kommer in i skolåldern. Att bli överraskad med färdig mat är alltid en given succé – till skillnad från kombinationen matlagning och småbarn.

Läs också: ”8 sanningar ALLA mammor känner igen”

”Jag vill hitta på nåt kul med dig!”

Ibland tvekar vi på vår förmåga att fortfarande vara en VÄN till någon samtidigt som skriknätter, extrem mammighet/pappighet och never ending mellanmålstrixande tar över hela vårt väsen. Att få bekräftelsen att våra vänner fortfarande tänker på oss är som balsam för själen.

”Jag har bokat bord på den där italienska restaurangen nästa vecka klockan 19!”

Som sagt – det sociala livet sätts lätt på paus i vardagspusslandet. Ibland behöver vi en spark i baken, och vi kommer vara så tacksamma för den!

”Välkommen på förfest hos mig på fredag, vi går ut och dansar sen!”

Okej, det går inte alltid att komma loss. Och vi kanske prioriterar lugnare tillställningar, som en mysig middag, framför en sen utekväll på grund av projekt Jakten På En God Nattsömn. Men bara att få frågan och därmed känslan att våra vänner fortfarande tänker på oss är guld. GULD!

”Här, jag kan ta din kopp och ställa in den i diskmaskinen/Jag tar med mig soporna på väg ut sen/Var är disktrasan? Jag kan torka av bordet”

VI. ÄLSKAR. DIG.

Läs också: ”4 bilder som beskriver EXAKT hur det är att ha semester med barn”

”Kommer du ihåg den där kvällen när…?”

Ja, ja, JA! Påminn oss gärna om allt roligt och galet vi hittat på tillsammans. Ibland behöver vi hjälp att påminna oss om att vi gjort annat än ta hand om barn.

”Du, jag skulle behöva ditt råd kring en grej…”

Ibland känner vi att vi småbarnsföräldrar missförstås som giriga gnällspikar som kräver att våra vänner ska ta hand om oss. Det är inte så vi menar. Vi älskar våra barn och (valda delar av) vår kaosiga tillvaro – och det är såklart självvalt och inget våra vänner ansvarar för. Trots att vi är virriga, sömniga och stundtals sköra zombies vill vi fortfarande finnas där för våra vänner. Dra dig inte för att be om våra råd, precis som förut.

Läs också: ”Det ska du köpa i present till en småbarnsförälder: 7 tips”

 

Se i videon nedan: Så hittar du vänner i vuxen ålder

 

Läs också

  1. 10 saker småbarnsföräldrar gör som förtjänar medalj
  2. 10 misstag alla nybörjarföräldrar gör – känner du igen dig?
  3. 10 saker du borde gjort mer av innan barnen kom