10 saker småbarnsföräldrar gör som förtjänar medalj

10 saker småbarnsföräldrar gör som förtjänar medalj

Att vara småbarnsförälder är många gånger ljuvligt, men innebär också en hel del utmaningar. LOPPI listar 10 saker småbarnsföräldrar går igenom nästan dagligdags som gör att de förtjänar medalj.

Läs också: ”Så känner du igen en småbarnsförälder på 100 meter – hela listan”

 1. De delar mat i små bitar, skär bort kanter eller blåser på mat tills den blir alldeles perfekt fisljummen i regel minst en gång om dagen. Har man EN hand ledig att äta med själv vid matbordet är det en bonus.
 2. De föser in, inte alltid samarbetsvillig, småttings i orimligt starka armar i barnvagnens sele, eller/OCH sätter i barnet som antagligen är liiiite för långt för att inte riskera att slå i huvudet (vilket du använder muskler du inte visste du hade för att motverka) i bilbarnstolen och tar ut barnet ur bilbarnstolen. Och sätter i. Och tar ut. Och sätter i. Och tar ut. Och sätter i… Och så vidare.
 3. De vårdar och klipper naglarna som växer rekordsnabbt, utan att någon kommer till skada.
 4. Börjar varje dusch med att plocka undan badleksaker som inte allt för sällan innehåller kallt gammalt badvatten.
 5. Vänder upp och ner på huset för att hitta en napp eller den rätta snuttefilten inför nattning.
 6. De lånar ut sin telefon, antagligen värd ett antal tusenlappar, till ett småbarn utan att ens höja på ögonbrynen. Ibland. Är. Det. Värt. Det.
 7. De går med på att läsa samma bilderbok högt gång, på gång, på gång – i månader i streck.
 8. De lägger en stor, STOR del av dygnets timmar på att plocka upp och torka av kring barnets stol vid matbordet. (Om man kunde få ett öre för varje makaron man plockat upp…?)
 9. De kan ta sig fram över ett vardagsrumsgolv täckt av legobitar utan att vare sig ha sönder senaste legobygget eller fördärva fötterna på de vassa bitarna.
 10. De lyckas få i jordens kanske mest kräsna åldersgrupp tillräckligt med mat för att leka och stå i en hel dag (även om det ibland bara är makaroner eller rostbröd med skinka på).

Vab-säsongen är igång, vilket många av oss småbarnsföräldrar redan märkt med besked. Här hittar du 5 tips på saker att göra med barnen medan du vabbar, och de kryar på sig!

 

Läs också

 1. 10 klockrena barncitat - er topplista!
 2. 10 nyttiga och snabba mellanmål
 3. 10 saker du borde gjort mer av innan barnen kom