Det ska du köpa i julklapp till en småbarnsförälder – 7 tips

Har du svårt att komma på vad du ska köpa i julklapp till en småbarnsförälder i din närhet? Lugn, vi har stenkoll på vad som kommer göra dig till en hjälte på julafton. Här hittar du 7 klockrena julklappar till småbarnsföräldrar!

Att komma på perfekta julklappar till alla man tycker om i sin närhet är inte det lättaste, kanske framför allt inte till småbarnsföräldrar som inte längre har samma tid till de intressen du förknippade dem med innan de fick barn. För att hjälpa dig på traven med mer konkreta julklappstips har vi listat 7 klockrena julklappar till småbarnsföräldrar här.

Läs också: ”Undersökning: Så mycket pengar lägger föräldrar på julklappar”

Julklapp till en småbarnsförälder – julklappstipsen som gör dig till en hjälte på julafton!

 

En getaway

Den här klappen går att variera från budget till lyx, och oavsett om julklappen i slutändan blir en timme själv i badkaret eller en natt på hotell lovar vi att det kommer bli ett väldigt, väldigt uppskattad paus från blöjbyten, panikmatlagningar och leksaksplock.

Läs också: ”Julkalender-QUIZ (+lyssna gratis på ljudböcker en hel månad!)”

Hörlurar med brusreducering

Har du hört en småbarnsförälder klaga över att det är tyst hemma någon gång? Just det. Hjälp hen på traven med att njuta av de få stunder det ges tillfälle för ljudbok eller favoritmusiken med ett par riktigt grymma hörlurar.

Ett restaurangbesök för två

Som småbarnsförälder kan det ibland vara svårt att hitta tiden att hålla koll på vad som gäller i krog- och nöjesbranschen. Överraska med ett bokat bord och kanske ett presentkort på den restaurang du tycker är bäst just nu – och kombinera med barnvakt om du inte tänker förgylla matstunden med ditt eget sällskap.

Läs också: ”10 recept på enkelt och gott julgodis”

Lyxiga duschprodukter

Okej, tiden i duschen eller badet kanske inte blir megalång för en småbarnsförälder, så undvik inpackningarna och maskerna som måste sitta i i timtal. Men en härligt doftande duschkräm, eller en maffig badbomb kan absolut sätta guldkant på småbarnsförälderns egentid i badrummet.

En fotobok

Har du fått äran att hänga med familjen under sommarlovet, eller kanske på en resa? Lätta småbarnsförälderns redan tyngda samvete och sno ihop en fotobok eller fotoalmanacka med dina bilder från resan – där familjemedlemmarna syns. Att få tid att göra något av alla bilder som tas är inte det lättaste när man ska få ihop småbarnslivet, så att någon annan tar sig tid att vårda familjens gemensamma minnen är lika omtänksamt som rörande.

En matkasse

Det kryllar av bra matkassetjänster idag där man kan beställa middagar planerade för en hel vecka framåt. Att slippa komma på vad man ska laga för middag en vecka tar bort en klurig del i vardagspusslet för stressade småbarnsföräldrar!

Ge av din tid

Har du ont om ekonomiska resurser att skämma bort en småbarnsförälder i ditt närhet med? Då ska du plocka fram en mysig filt, leta rätt på ett härligt magasin och unna föräldern att lägga sig raklång på soffan med dessa tillbehör samtidigt som du ser till att roa barnet eller barnen. Att veta att ens barn är i närheten och har det roligt, tryggt och bra med någon annan person samtidigt som man själv kan ligga på behörigt avstånd och samla lite energi är en eftertraktad lyx för småbarnsföräldrar.

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: Välgörenhet som julklapp – 11 välgörenhetsgåvor du kan ge bort

Läs också

  1. 11 julklappar som du INTE önskar till dina barn
  2. 7 life hacks för alla föräldrar
  3. Roliga tips på julpyssel att göra med barnen