Nyårslöften för mammor: 10 meningsfulla och realistiska löften 2024

Mamma läser med sin dotter - Nyårslöften 2023

Snart vankas det nyårsafton och det är dags att välja nyårslöften för 2023. Vi har samlat ihop 8 tips för nyårslöften som hjälper dig få ut mer av 2023. Det är inga avancerade löften som är omöjliga att hålla, det är små förändringar som ger mycket tillbaka.

10 tips på nyårslöften för 2024

 1. Fokusera på att vara mer närvarande med familjen. Det kan innebära att du gör mer gemensamma aktiviteter, spenderar mer tid tillsammans eller bara är mer medveten om att vara närvarande i stunden (Lägg medvetet bort mobilen när det är dags för familjen att äta frukost och middag).
 2. Ät mer vegetariskt. En vegetarisk maträtt varje vecka. Här finns tips på vegetarisk mat till barn och familj.
 3. Förbättra din ekonomi. Det kan handla om att spara pengar, hitta sätt att tjäna mer pengar (loppis, sälja av leksaker?) eller bara att bli mer organiserad med din ekonomi.
 4. Lägg mer tid på att göra saker som DU gillar. Det kan vara att läsa, måla, träna eller något annat som du tycker är kul och avkopplande. En glad mamma är en bra mamma!
 5. Fokusera på att bygga starkare relationer. Det kan handla om att träffa vänner och familj oftare, att vara mer öppen och ärlig i dina relationer eller att försöka hjälpa andra människor på olika sätt.
 6. Läs godnattsagor. Sätt ett löfte att du en gång i veckan (lova inte mer än du kan hålla) ska läsa en godnattsaga för barnen. Barnen kommer älska det! Här kan du se tips på böcker.
 7. Ensamtid med varje barn. Har du flera barn kan det vara bra att planera in ensamtid med varje barn. När vardagen rullar på är det här något som lätt glöms bort, men när man väl har en stund själv med sitt barn inser man hur mysigt det är, både för mamma och för barnet.
 8. Skapa fotoböcker. Det är tråkigt att skapa fotoböcker men det är roligt att titta i dem i efterhand. Vi har massor av foton på mobilerna men så blir lagringsutrymmet fullt och man raderar fler och fler. Använd en app som exempelvis https://onceupon.photo/sv-se som själv sorterar ut dina bilder efter varje månad vilket underlättar.
 9. Satsa på personlig utveckling. Att sätta av tid för egen utveckling är viktigt för både ditt mentala och fysiska mående. Det kan handla om att ta en kurs i något du alltid velat lära dig, som att måla, spela ett instrument, eller lära dig ett nytt språk. Detta stärker inte bara din kompetens och självkänsla, utan öppnar också dörrar för nya intressen och hobbyer.
 10. Minska din digitala närvaro. I en tid då vi är ständigt uppkopplade kan det vara givande att medvetet minska tiden vi spenderar framför skärmar. Sätt tydliga gränser för din skärmtid, särskilt på kvällen, för att förbättra din sömnkvalitet och ge mental utrymme för avkoppling och reflektion. Detta kan också innebära att du tillbringar mer kvalitetstid med dem du älskar, utan distraktioner från digitala enheter.

Som mamma kan det vara svårt att hitta tid för allt man vill göra, det är viktigt att välja nyårslöften som känns hållbara och realistiska för just dig.

Artikelbild: Envato.com

Läs också

 1. Ge en fin gå bort-present på nyårsafton – istället för en blomma
 2. 7 saker du kan göra med ditt barn på nyårsafton
 3. 6 löften att ge ditt barn – varje dag
 4. Tips för dig som inte har något att göra på nyår