Tips för dig som inte har något att göra på nyår

uttråkad mamma

Nyårsafton närmar sig och har du inga planer ännu ska du inte deppa för det! Nyårsafton är en kväll många träffas och äter middag, det är många som har nyårsfest men det är också många som sitter ensamma och njuter av det! Alla är vi olika och det kommer alltid nya festtillfällen. 

13 saker att göra på nyårsafton

 1. Se på en bra film eller serie. Det kan vara skönt att slappna av och njuta av en bra underhållning ensam. Köp en extra stor godispåse till med alla dina favoriter!
 2. Gör något kreativt. Det kan vara att måla, skriva, fotografera eller annat som du tycker är roligt och avkopplande.
 3. Laga en god middag åt dig själv. Det kan vara skönt att unna sig lite extra och laga en riktigt god middag, och det är också en bra anledning att prova något nytt recept.
 4. Gå en promenad eller träna. Att röra på sig är alltid bra, och det kan vara skönt att få lite frisk luft på nyårsafton.
 5. Läs en bok. Det kan vara skönt att få lite tid för sig själv och få läsa en bra bok i fred och ro.
 6. Ring eller skicka meddelanden till vänner och familj. Även om du är ensam på nyårsafton behöver det inte betyda att du känner dig ensam. Ring eller skicka ett meddelande till någon du tycker om och få lite gemenskap på det sättet.
 7. Sätt upp löften inför det nya året. Har du inte själv valt att vara ensam på nyårsafton kan du ha som löfte att bjuda in till mingel x antal gånger, då de förhoppningsvis kommer bjuda tillbaka.
 8. Evenemang. Det brukar finnas speciella evenemang på nyårsafton, det kan vara kul att delta i en sådan.
 9. Hemmfest. Bjud in vänner och familj hem till dig och ha en hemmafest. Det kan vara kul att få träffa människor man tycker om och fira in det nya året tillsammans.
 10. Se på nyårsfyrverkerier. Många städer anordnar fyrverkerier på nyårsafton, så det kan vara kul att gå ut och se på dem.
 11. Ta en spa-dag. Det kan vara skönt att unna sig lite extra lyx och välmående på nyårsafton, och att besöka ett spa är ett bra sätt att göra det på.
 12. Ge dig själv en present. Det kan vara skönt att få unna sig lite extra och ge sig själv en present på nyårsafton. Det kan vara något du har velat ha länge eller något som du behöver.
 13. Skapa fotoböcker. Ta dig tiden att göra fotoböcker av det gångna året. Glada minnen piggar alltid upp.

Barnfamilj som är ensam på nyårsafton

Om ni är en barnfamilj som ska fira nyårsafton själva så kommer här tips till vad ni kan göra tillsammans hela familjen.

 1. Gala-middag. Låt hela familjen klä upp sig som att ni ska på gala-middag.
 2. Dela upp maträtterna mellan er. Exempelvis kan man låta barnen tillsammans vara ansvariga för förrätten, mamma för efterrätten och pappa tar huvudmåltiden.
 3. Fira med tomtebloss. Köp tomtebloss för att göra kvällen extra festlig.
 4. Spela sällskapsspel. Spela ett spel som kan bjuda in till skratt, det finns massor av sällskapsspel att välja mellan som kan göra kvällen till en riktig skrattfest.
 5. Sätt upp nyårslöften för familjen. Alla i familjen får välja ett löfte som ska göra det bättre för familjen kommande år. Kan vara att ett barn blir ansvarig för soporna för att hjälpa till mer, kanske man ska sätta mål för ställen som ska besökas. Kanske man ska ha ett löfte om att läsa fler sagor,  äta söndagsmiddag ihop eller liknande.

Artikelbild: Envato.com

Läs också

 1. 3 vanliga semesterbråk - så löser ni dem!
 2. 25 roliga saker att göra utomhus med barnen
 3. 5 utomhusaktiviteter i höst som barnen kommer älska
 4. Aktiviteter att göra på jullovet - där hela familjen kan vara med