7 saker du kan göra med ditt barn på nyårsafton

Barn grillar korv och åker pulka

Vad kan man egentligen hitta på för barnen när det är nyårsafton? Det man som vuxen tänker på när det kommer nyårsfirande är i regel att man vill äta god mat med vänner och se fyrverkerier vid tolvslaget. Men barnen kan vara lite klurigare, därför kommer här en lista med saker man kan göra för att ge barnen en oförglömlig nyårsafton!  

Se på nyårsfyrverkerier tillsammans

Om det är tillåtet att tända fyrverkerier i ditt område kan ni bege er utomhus och titta på de fantastiska färgerna och ljusen. Det kan vara spännande för barnet att fyrverkerier med känslan av att vara uppe sent på natten. Se till att barnen är trygga och att ni följer alla säkerhetsföreskrifter.

Skapa en nyårsfest hemma

Bjud in vänner och familj och ha en rolig fest tillsammans. Ni kan dansa, spela spel och äta god mat. Det blir skoj både för barnen och för dem vuxna!

Gör en tavla med nyårslöften

Låt barnen fundera på vad de vill åstadkomma under det kommande året och sen skriva ner sina mål på en tavla eller ett papper. Det kan vara allt från att lära sig att spela ett instrument till att bli bättre på att räkna eller börja bädda sängen. Ett annat förslag är att alla i familjen ska skriva upp ett mål för en roligare vardag. Exempelvis kan en förälders mål vara att läsa en godnattsaga en dag i veckan eller liknande (se bara till att inte lova saker du inte kan hålla).

Skapa en nyårskrona

Bjud barnen att skapa sin egen nyårskrona genom att fästa batteridrivna ljus, glitter och andra dekorationer på en krans. Ni kan hänga upp kronan på väggen eller dörren som en symbol för det nya året.

Kör filmmaraton tillsammans

Nyårsafton behöver inte betyda fest. Man kan ta fram madrasser och lägga dem på golvet i vardagsrummet framför TV:n för att köra filmmaraton. Är barnet stor nog för en spännande serie som Harry Potter eller kan man titta på gamla Disneyfilmer som du själv uppskattade när du var liten.

Grilla korv utomhus

Börja fira nyårsafton redan på dagen genom att ta på er massor av kläder och gå ut hela familjen för att grilla korv!

Lek i snön

OM det snöar ute kan man köra en drömdag för ditt barn där ni åker pulka, bygger en snögubbe och därefter ett ordentligt snöbollskrig. Är det hela familjen kan man leka teams där barnen är mor föräldrarna. Ditt / dina barn kommer vara gladare än någonsin! Den här aktiviteten har heller ingen åldersgräns, den är lika rolig för stora som för små barn.

Läs också

  1. Jullov i Stockholm: Det här kan du göra i Stockholm under julen
  2. 5 roliga aktiviteter att göra på jullovet
  3. 10 jullovsaktiviteter som passar hela familjen!