Jullov i Stockholm: Det här kan du göra i Stockholm under julen

Familj tillbringar Jul i Stockholm

Om ni ska fira jul i Stockholm finns det massor av roliga aktiviteter ni kan ta del av. Vi har samlat ihop en lista med våra favoriter där hela familjen kan hänga med!

Tips på vad ni kan göra i Stockholm på jullovet

Vad sägs som att besöka det kungliga slottet eller stänga in familjen i ett escape room?  Passa på att planera in aktiviteter och njut av familjetid i Stockholm under jullovet.

1. Julhelger på Vrak

Passa på att upptäck Vrak! Muséet på Djurgården som tar dig till Östersjöns okända värld. Under julhelgerna anordnas trevligheter. Varför inte lära känna Wasas systerskepp Äpplet eller julpyssla med vikta Äppel-båtar.
Kika in på www.vrak.se

2. Juljakt på Kungliga Slottet

När får man tillfälle att kika in i slottets fina salar? Under jullovet finns ett ypperligt tillfälle att komma in i slottets värme och leta efter både tomtar, djur och kungligheter tillsammans med barnen.
www.kungligaslotten.se/kalendarium/evenemang/jullov-pa-kungliga-slottet.html

3. Winter Wonder Land på Gröna Lund

För allra första gången öppnar nu Gröna Lund sin nya vintriga upplevelse – Winter Wonterland. I en vintrig sagovärld kan vad som helst hända. Alla barn uppskattar en dag på gröna lund.
https://www.gronalund.com/winterwonderland

4. En förtrollad skattjakt med Tobbe Trollkarl

Magi passar bäst i vintermörkret! Den 27-29 december bjuder Tobbe Trollkarl på en underbart rolig skattjakt för hela familjen. https://tobbetrollkarl.com/skattjakt/

5. Jullovsverkstad – skapa sagofigurer med spillmaterial

Varför inte låta skaparfingrarna få jobba? Från hållbart spillmaterial får barnen göra sina egna sagofigurer utefter fantasin. Kom till Sven-Harrys konstmuseum och skapa fritt.
https://billetto.se/e/jullovsverkstad-skapa-sagofigurer-med-spillmaterial-biljetter-761329

6. Escape room

Är ni laddade? Här kan både farmor, kompisar och barn vara med. Lös gåtor, problem och klurigheter för att hitta ut ur det låsta rummet. Perfekt aktivitet för att skapa teamkänsla.
https://www.amazingescape.se/

7. Gränder och glögg i Gamla stan

Varför inte njuta av en mysig julvandring i Gamla stan där du får höra allt om stans historia och lyssna till häpnadsväckande berättelser som alla är julinspirerade. Avsluta med en julfika på ett mysigt café.
https://www.gugo.world/boka/se-gora/1889752/gr%C3%A4nder-och-gl%C3%B6gg-i-gamla-stan/detaljer?

8. Övernatta på museum hemma

Ibland är det bäst att stanna hemma. Men vad gör det, när man ändå kan övernatta på museum, digitalt? Kryp ihop tillsammans med barnen i en filt och häng med på ett övernattningsparty med tre videor från Miami Children´s Museum.
https://www.priceless.com/arts-and-culture/product/161737/host-an-epic-sleepover-with-miami-childrens-museum?cmp=2021.q2.se.eur.cons.brand.pcl-pltf.other.priceless.6244.dis.bac.dgdn.vadh%C3%A4nderistockholm

9. Pepparkakshus 2022

Dofta på pepparkakshus och förundras över denna fantasifulla utställning där allt från barn till proffs har fått skapa de mest fantastiska pepparkakshusen. Årets tema är ”Runt Hörnet”.
https://arkdes.se/utstallning/pepparkakshus-2022/

10. Jullov på Junibacken

Kära Junibacken. Vilka barn kommer inte härifrån med bus i blicken och ett leende på läpparna? Under julen bjuds det på nya teaterföreställningar och utställningar som passar alla åldrar.
https://www.junibacken.se/jullov-pa-junibacken/

Här kan du se fler aktiviteter att göra på jullovet med familjen.

Artikelbild: Envato.com

Läs också

  1. 10 jullovsaktiviteter som passar hela familjen!
  2. 5 roliga aktiviteter att göra på jullovet
  3. Julmys – 7 tips för en skapa en mysig julstämning
  4. 8 tips på roliga lekar som får bilresan att gå snabbare