10 jullovsaktiviteter som passar hela familjen!

Nu är det äntligen dags för jullov! Vet ni inte vad ni ska hitta på? Lugn! Vi har listat 10 aktiviteter som passar hela familjen.

1. Gå på muséum – Att gå på muséum är både kul och lärorikt för barn och vuxna. En vinnande kombo!

2. Pulkaåkning med picknick – Om det finns snö där ni bor, packa en god picknick, klä er varmt och ge er ut i pulkabacken!

3. Gör ett experiment – Något som brukar gå hem hos barnen är att skapa olika experiment och LOPPIs bloggare Sarianne har ett roligt experiment som ni måste testa. Se experimentet här ››

4. Skridskoåkning – En perfekt aktivitet för hela familjen! Om ni inte har skridskor eller hjälm till hela familjen finns det oftast att hyra.

5. Pyssel – Finns det något barn eller en vuxen som inte gillar att pyssla? LOPPIs två pysselbloggare Kreativa Karin och The80sme bjuder på roligt pyssel.

6. Hemmaspa – Att gå på spa måste inte kosta skjortan. Skapa ditt eget hemmaspa! Bada, gör ansiktsmask, måla naglarna och skrubba kroppen. Lyxigt för hela familjen!

7. Gå på bio – Hur mysigt är det inte att gå på bio? Det finns oftast en del bra filmer att gå och se i mellandagarna.

8. Baka – Även fast julen är över betyder det inte att man ska sluta baka. Kolla in smarriga recept hos LOPPIs mat&bak bloggare Linnéas skafferi, Hannas bageri och smakar.se.

9. Spela sällskapsspel  – Ett mycket roligt sätt att umgås på är genom sällskapsspel.

10. Möblera om – Något som både är roligt och välbehövligt ibland är en ommöblering. Kostar inte ett öre och det kan skapa ett helt nytt fräscht rum. Låt barnen möblera om sina egna rum!

Foto: Shutterstock

Läs fler jullovstips. 

Se i videon nedan: 9 saker vi minns från julen som barn