Roliga tips på julpyssel att göra med barnen

Ett mysigt sätt att fördriva den långa väntan fram till jul är genom julpyssel med barnen.
Perfekt inför julpyntningen av hemmet! Extra roligt brukar barnen tycka att det är när de får pynta med saker som de faktiskt tillverkat själva. Julkort, paketsnurror eller snöflingor på väggen? Här är 3 enkla tips på julpyssel som ni kan göra tillsammans, hela familjen. Julpyssel för små barn, stora barn eller för vuxna med barnasinnet kvar.

Läs också: Julmusik – LOPPIs spellista för hela familjen

Tips på julpyssel som blir till fina julkort

Det första tipset på julpyssel är fina julkort med julgranar av origamipapper. Ett enkelt julpyssel där barnen med fördel kan hjälpa till att klistra på dekorationer eller välja papper till kortet. Och färg på granen förstås!

Du behöver:
Fint papper, både till kortet och till granen
Limstift
Sax

Såhär gör du:
Dela upp pappret som ska användas till granen i fem lika stora delar. Vik sedan alla en gång på mitten och vik in varje sida mot mitten en gång till, så att pappret ser ut såhär:

Kreativa Karin julkort julgran

Klipp sen bort en bit av toppen på varje vikt papper, delarna ska vara olika breda – den bredaste biten utgör granens första del längst ner och den smalaste delen blir grantoppen högst upp. Limma på en stjärna eller valfri dekoration och låt torka. Lägg på brevlådan till nära och kära med en extra varm hälsning från småttingen eller småttingarna i familjen. Ett perfekt tips på julpyssel om du vill göra nära och kära lite extra glada!

Kreativa Karin julpyssel julkort granar

Spana in Kreativa Karins julkorts-video här.

Julpyssel som förgyller julklapparna eller granen

Nästa julpyssel är fina paketsnurror att dekorera julklapparna med, eller att hänga upp i granen. Det här pysslet kan vara lite pilligt men barnen kommer garanterat uppskatta de fina snurrorna som går att variera i oändlighet i färg, mönster och storlekar.

Detta behöver du:
Omslagspapper
Limpistol
Tråd (om du vill hänga upp dem i julgranen)
Sax

Såhär gör du:
Är det en superhjälte-prinsessa som ska få paketet? Eller en Lego-älskare? Välj omslagspapper utifrån vad som passar din julklapp. Lägg ut pappret på bordet och vik in kanten en bit, så att pappret blir dubbelt, som i två lager. Välj bredd på remsan beroende på vilken storlek du vill ha på din snurra. Vik sedan in kanterna en liten bit upp och klipp av pappret.
Kreativa Karin Paketsnurror vika

Klipp av en bit längst kanten där pappret är vikt så att du kan dela upp pappret i två delar.
Veckla ut varje del och limma ihop dem med varandra.

Paketsnurror julpyssel limma

Veckla ut hela snurran och tryck ner den försiktigt så att den jämnar ut sig. Limma på en pappersdekoration över skarvarna i mitten. Om du vill hänga upp papperssnurran i granen istället, limma på tråden på baksidan.

Julpyssel paketsnurror limma dekoration

Voilá! Superfina snurror att pynta julklapparna med eller hänga upp som dekoration i julgranen. Perfekt julpyssel för barn!

Paketsnurror julpyssel

Spana in Kreativa Karins video här för att se exakt hur du gör.

Läs också: Bästa overallen 2016 – här är topplistan!

Julpyssel för små barn – snöflingor av glasspinnar

Gillar dina barn glass? Spara glasspinnarna, de är perfekta att använda till det här julpysslet. Glasspinnar går även att köpa i vissa hobbyaffärer. De här stora snöflingorna blir väldigt fina att hänga upp på väggen i jul. Måla snöflingorna i valfri färg och matcha med både inredning och övrigt julpynt.

Du behöver:
Glasspinnar
Vitt papper
Liten cirkelstans
Pensel
Limpistol
Hobbyfärg i valfri färg

Kreativa Karin julpyssel snöflingor

Såhär gör du:
Stansa ut små cirklar från det vita pappret och lägg ut ett första lager av glasspinnarna så att de formar en stjärna. Limma sedan fast de utstansade cirklarna över varje skarv. Fyll på med ett lager glasspinnar till för att göra snöflingan större. Gör likadant igen med de utstansade cirklarna. När snöflingan är i önskad storlek är det dags att plocka fram hobbyfärgen och måla den. Använd gärna en färg med lite glitter i för extra effekt!

Spana in videon när Kreativa Karin gör stora snöflingor här.

Läs också

  1. Julmusik - LOPPIs spellista för hela familjen!
  2. Julklappstips till barn och vuxna i alla åldrar - här är topplistorna!
  3. Bästa overallen 2016 - här är topplistan!