8 sanningar ALLA mammor känner igen

Du vet att du är en mamma när du tycker att en storhandling utan barn känns lite som semester och det finns vissa sanningar de flesta småbarnsföräldrar tänkt under de lite bittrare delarna av föräldraskapet. Den bästa medicinen mot bitterheten är att skratta åt eländet. Här listar vi 8 saker du garanterat tänkt någon gång!

Att skratta åt det som kan kännas jobbigt med föräldraskapet är en taktik som många känner sig hjälpta av under tider med vaknätter, VAB-stafetter och trots. Ett tydligt bevis på det syns under Instagramkontot @mammasanningar där DIY-drottningen Vivi Wallin varje vecka uppdaterar sin följarskara med träffsäkra citat och sanningar som får tusentals föräldrar att skratta igenkännande.

Här hittar du åtta av våra favoritbilder just nu!

1. Semester = storhandling

Att storhandla som mamma är en semester

Foto: Instagram/@mammasanningar

Att handla mat (obs ensam) är inte längre bara att beta av inköpslistan så snabbt som möjligt för att sen kunna gå hem och återuppta maratontittningen av senaste Netflix-serien. Nej, nu strosar vi avkopplande bland grönsaksdisken, väljer länge och väl bland olika müslisorter och stannar kanske till för att dofta lite på olika body lotions på hygienhyllan.

Läs också: ”Det ska du köpa i present till en småbarnsförälder – 7 tips”

2. Vi sitter alla i samma båt

Jämför dig inte med andra mammor!

Foto: Instagram/@mammasanningar

Ibland är det alldeles för lätt att tänka att ”alla andra” glider igenom Vabruari med romantiken i behåll och tar trots med en klackspark – men faktum är att småbarnsåren ÄR en stundtals väldigt prövande tid för de allra flesta. Vi sitter alla i samma båt!

Läs också: ”11 saker mammor bråkar om på internet”

3. Vad som försenar oss är en ständig överraskning

När man blir försenad på grund av småbarnen....

Foto: Instagram/@mammasanningar

Ah, minns ni tiden när man blev försenad av enkla saker som att man kanske glömt ett busskort hemma eller dröjde sig kvar lite för länge framför Nyhetsmorgon? Nu kan förvisso såna saker fortfarande fördröja oss en aning – men allra oftast är det småbarnsrelaterade saker (och ständigt smått överraskande saker) som får oss att komma till jobbet med svettpärlor i pannan och andan i halsen.

Läs också: ”4 anledningar till att trots är något BRA”

4. Middagarna är en STOR bit i vardagspusslet

Att laga mat till barn

Foto: Instagram/@mammasanningar

Maten, denna eviga källa till trots och bekymmer. Som vi längtar till den dagen då våra barn bara kan njuta av en måltid som något gott och lugnt precis som vi föräldrar drömmer om!

Läs också: ”Lättlagat och snabbt – 10 middagstips barnen kommer gilla”

5. Projekt: Egentid

Gå ut som mamma

Foto: Instagram/@mammasanningar

Barnvaktsjakt, nattningsskola och sen den lilla detaljen att komma på VAD man har på sig när man går ut nu för tiden? Nej, att komma iväg på galej som småbarnsförälder är inte alltid det lättaste.

6. Lekparkstristessen…

Att vara på lekplatsen

Foto: Instagram/@mammasanningar

Vi önskar ju att vi kunde lyfta våra barn upp och ner ur gungor och bygga sandkakor med aldrig sinande entusiasm. Men verkligheten är tyvärr lite mer…. tråkig. Kanske delvis för att det är lätt att glömma bort att fixa varma funktionskläder till sig själv när man är upptagen med att se till att barnen är varma och torra.

7. Barnens orimliga mat-och-sov-klocka

Barns middagsvanor

Foto: Instagram/@mammasanningar

Kan någon förklara för oss VEM som programmerat barnens mat-och-sov-klocka och VAR man reklamerar den?

8. Vila? Förbjudet!

Hur man lättast får barnens uppmärksamhet

Foto: Instagram/@mammasanningar

Det slår då aldrig fel. Så fort man tänker att det finns chans till lite lugn och ro ljuder något sorts inbyggt larm i de små liven. Det blir åtminstone sällan långtråkigt (förutom i lekparken då).

Tack för igenkänningen, @mammasanningar!

Foto: Pexels

Liknar du din mamma? Här är åldern då du tar efter dina föräldrar. Se i videon nedan!

Läs också

  1. 10 klockrena barncitat - er topplista!
  2. 15 aha-upplevelser du får när du skaffar barn
  3. 19 saker du som förälder är trött på att höra