11 saker mammor bråkar om på nätet

mammor-braka

Mammagrupper och föräldraforum kan lätt spåra ur när det kommer till diskussioner om barn. Här är elva vanliga ämnen det gärna bråkas om på nätet, mammor emellan.

1. Amning
Att amma eller inte amma. Det är den stora frågan. Ammar du inte får du ofta höra ”men vaaa? Inte? Vet du hur viktigt det är för barnet?” Om du väljer att amma länge, ja då får du höra kommentarer om det också. ”Ska ditt barn verkligen amma fortfarande? Hen behöver vanlig mat, det är viktigt”.

2. Flaskmatning
Lika hett som amning är diskussionen om flaskmatning. I många föräldragrupper diskuterades det hej vilt hur vida det är klokt att flaskmata eller inte. Och vem som får göra det. Pappan? Morfar? Bara mamman? Frågorna är många.

Läs också: 5 tecken på att ni bör avsluta relationen

3. Uppfostran
Är det okej att säga till andras barn? Hur gör du det? Kan du säga till andras barn framför föräldrarna? Dessa ämnen diskuteras hett på Facebooksidor och i forum.

4. Socker
Lördagsgodis eller inte? Godis alla dagar i veckan? Det är inte många andra ämnen som upprör så mycket som andras föräldrars åsikter om godis. När är det egentligen okej att smaka socker första gången? Och ska du ha nolltiderans tills barnen fyller 18 år? Här delas ofta föräldrar upp i två läger.

Läs också: Experten om lördagsgodiset: “Skapar osund relation till socker”

socker-barn

Foto: Pexels

5. Mat
Smakportioner hit och klämmisar dit. Gör du inte egen barnmat? Ja, då får du höra att det såklart är det bästa för ditt barn att göra. Köper du färdiga smoothies? Aja baja enligt många mammor.

6. Antal barn
Hur kan du med ett barn klaga på att vara förälder? Jag har minsann sju barn och gnäller aldrig. Har du ett barn är den klassiska frågan ”när kommer nästa?” ett faktum.

Läs också: 20 frågor att ställa på en dejt

7. Säkerhet
Grindar, flytvästar, säkerhetsbälte och bilbarnstolar. Det finns så många områden inom ämnet säkerhet som ofta skapar diskussioner föräldrar emellan. Någon känd mamma lägger upp en bild på sitt barn i bilbarnstolen och då är det direkt någon som kommenterar om mamman har spänt åt remmarna tillräckligt eller inte.

8. Snacks
”Du vet att barn kan dö av popcorn va?” och ”hur kan du ge dina barn chips, vet du hur onyttigt det är?” Om det läggs ut en bild på fredagsmyset i sociala medier dröjer det inte länge innan det kommer några inflikande kommentarer från andra mammor (ja, oftast är det mammor.)

9. Alkohol
Är det okej att dricka ett glas vin som gravid? Kanske till och med två? Hur full kan du vara kring dina barn? Är det accepterat att barnvakten tar sig en öl när barnen har somnat? Alkohol och barn är ett väldigt känsligt ämne som upprör många.

10. Pappor och partners
”Wow, vad snäll din kille är som är pappaledig!”. Om pappor inte är pappaledig så är andra mammor arga över det. Men om pappan är pappaledig för tidigt blir det ramaskri över det och hur kan mamman göra så mot barnet? Och är pappan hemma och vabbar, ja då är han en hjälpte.

11. Kläder
För mycket kläder, för lite kläder, för rosa, för blått, för brunt eller helt enkelt bara helt fel kläder. Hur kan ett ämne som kläder beröra och uppröra så mycket?

Artikelbild: Pexels

Läs också:

10 saker du inte vill höra när du är gravid

“Barnmorskor, ett av världens viktigaste yrken – men inte i Sverige?”

Läs också

  1. 9 saker du borde säga till dina barn – varje dag!
  2. Plaggen du absolut inte ska köpa till ditt barn
  3. 10 tips för bättre harmoni i familjen 2020