Plaggen du absolut inte ska köpa till ditt barn

Hala strumpbyxor, linnen och byxdress är plagg som Sheila ”Barnplaggsguiden” Arnell tycker att du ska undvika att ha på barnen. Läs här om vilka fler plagg hon tycker att du ska skippa att köpa till dina barn. 

Hej Sheila! Du tipsar ofta om kläder man ska köpa till sina barn, men nu har du skrivit en lista med saker man inte ska köpa. Hur kommer det sig?
– Haha, nej jag brukar inte tipsa om kläder man inte ska köpa. Det stämmer, mest för att jag inte gillar pekpinnar, men jag gjorde ju ett undantag. Det var lite på tiden. Hela tanken bakom bloggen har ju alltid varit att leda folk igenom barnklädesdjungeln, och jag kände att jag ville lyfta min upplevda idioti bakom dessa plagg – alltså problemen vi fått när barnen använt plaggen.

Läs också: Soliga somriga solhattar 

Vad fick du för reaktioner?
– Jag fick blandade reaktioner, mest positivt och att folk tyckte det var kul. Men sen även lite ” det funkar visst” och ”min dotter älskar byxdress”. Vad bra tänker jag då. Alla barn är ju olika, men detta har inte funkat för mina barn, just nu. Ålder påverkar mycket, så jag kanske skriver en helt annan lista om 3-6 månader.

Läs också: Barnsandalerna du ska undvika

Vilka tre plagg ska man inte sätta på barnen när de går till förskolan tycker du? 
– Haha, jag sätter ju på allt jag inte tycker att man ska ha på min dotter. Det är ju galet, men det gör jag för att hon vill det och tycker att det är toppen. Jag tycker inte att barn ska ha stora tyllkjolar, hala strumpbyxor och linne på förskolan, men det tycker ju då Aline och det har gått bra. Däremot kan man väl säga såhär – lämna finkläderna hemma. Ha inte hala strumpor som hindrar ditt barn i lek och se till att barnet har bekväma och smidiga kläder. Alltså kanske inte byxdress på ett pottränande barn, och kanske inte heller den där fina tröjan i kashmir som dör av en fläck.

sheila

3 plagg du inte ska köpa till ditt barn – expertens bästa tips!

1. Byxdress
Aline hade en suuuupersöt byxdress med en miljon knappar på ryggen, som jag älskade. Tills jag inte alls gjorde det längre, den var svår att få på, jobbig som tusan att ta av, och jag hann aldrig få av den i tid för min då pottränande dotter. Suck!

2. Flipflops
Det borde säga sig självt, men det gjorde det inte för mig. Jag trodde barnen skulle fatta grejen direkt, but no. Svåra att gå i, och inte ergonomiska, skyddande eller sköna alls, tydligen!

3. Strumpbyxor
Tunna strumpbyxorna av nylon – hittills har jag knappt fått på dem utan att de går sönder, och om jag lyckas med det, så är dom garanterat sönder när barnet är hemma från förskolan. Japp, helt värdelösa.

Läs resten av listan här! I Sheilas blogg får du tips om sommarkläder, regnkläder och annat som är bra att införskaffa till barnen. 

Läs också: Så håller barnens kläder längre

Läs också

  1. Barnkläder & genus – så tänker experten
  2. Mät barnens fötter - så gör du!
  3. Så ser vagnen ut som ny igen – experten tipsar!

En kommentar

  1. Maria skriver:

    Ursäkta min fråga här, men v-e-m sätter ”nylon strumpbyxor” (observera särskrivningen!) på sitt barn när hen ska gå till förskolan? Alltså på riktigt? Dummaste jag hört. Och byxdress med tusen knappar vid potträning, suit your self 😀 I övrigt är byxdressar så gulligt men man får väl kolla modellen och välja det som passar åldern. Alt bite the bullet!

Visa kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.