Elsparkcykel till barn: Åldersgräns, säkerhet och priser

Elsparkcykel för barn

Det finns många prisvärda kickbikes att sålla bland – men har du koll på all säkerhet kring dem? LOPPI har listat det du behöver tänka på när du ska köpa en elsparksyckel till ditt barn.

I denna artikel förekommer det kommersiella länkar.

Elektriska elsparkcyklar har slagit till som en ordentlig trend på senaste tiden. De är praktiska att bära med sig, roliga att använda och uppmuntrar barnen till att vistas utomhus. Några saker ska du dock ha i åtanke när du vill köpa en elsparkcykel till ditt barn, och det är åldersgräns, säkerhet och vilken hastighet som scootern kan komma upp i. LOPPI guidar dig till ditt köp!

Åldersgräns på elsparkcykel

Får barn verkligen köra en elsparkcykel? Ja – det finns ingen lagstadgad åldersgräns för när man får köra en elsparkcykel, men det här är inte ett fordon som är byggt för yngre barn. Den höga hastigheten och fordonets tyngd gör det svårt för ett barn att manövrera. Är man därför under 15 år så är det lag på att man använder hjälm.

Vi rekommenderar inte barn under 12 år att köra en elsparkcykel.

Vad är maxhastigheten för en elsparkcykel?

Elsparkcykeln klassas som en cykel förutsatt att den inte går fortare än 20 kilometer i timmen, och de omfattas av samma trafikbestämmelser som vanliga cyklar. Varje elscooter ska vara utrustade med broms och ringklocka, och vid färd i mörker ska fordonet ha reflexer framtill, baktill och på sidorna och belysning fram och bak.

Får man skjutsa på elsparkcykel?

Man får inte skjutsa någon på en elsparkcykel. Den är byggd för att framföra en person. Fordonet klassas som en cykel och lagen säger att det inte får färdas fler personer på en cykel än vad den är byggd för.

Elsparkcykel och säkerhet

Precis som en cykel är det lätt att komma upp i relativt höga hastigheter med en kickbike. Därför gäller det precis som med alla sådana fordon att bära hjälm. Vi rekommenderar också att barnet har hand- och knäskydd när den ska köra sin elsparkcykel.

Vi har tagit fram 2 hjälmar för ett bra pris som kommer öka säkerheten för ditt barn när hen åker elsparkcykel.

Hamax Thundercap Cykelhjälm, Mörkblå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamax Thundercap är en modern barnhjälm med stilren design. Cykelhjälmen är av inmold-konstruktion med magnetspänne och låg vikt för bästa komfort. Köp denna hjälm här för endast 349 kronor!

Impulse Quake Cykelhjälm, olika färger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En praktisk cykelhjälm från Impulse. Hjälmen ger ett fullgott skydd för huvudet och har en justerbar rem för bästa möjliga passform. Köp här för 269 kronor!

Om du som förälder överväger att köpa en elscooter till ditt barn är det viktigt att du försäkrar dig om att hen vet vilka regler som gäller, kan manövrera fordonet och förstås – använder hjälm.

Elsparkcyklar för barn att klicka hem

Freev EVS 210

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Freev EVS 210 är en elektrisk kickbike som förfinat konceptet kring kickbikes. Med integrerat Li-Ion batteri får du ett kraftfullt drag framåt. På så sätt blir plötsliga backar inget problem. Med stabilt styre med gas och broms blir det busenkelt att ta sig fram. Likt en sedvanlig kickbike har även Freev EVS 210 en broms ovanför bakhjulet.

Freev EVS 210 är tar minimal plats då den är ihopvikbar. Det gör att den är otroligt praktisk att ha med sig på resan, men även att bära med sig. Du kan även förvara din elsparkcykel som en vanlig cykel! Stället ger dig möjligheter att förvara din kickbike på ett lite värdigare sätt än de man bara kan lägga ned.

Segway Ninebot by Segway E8 Blue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den elektriska sparkcykeln E8 av Ninebot by Segway är för barn upp till 12 år, en lättmanövrerad kickbike med tre bromsar, punkteringsfria däck, glidfria däck, tre olika inställningar av hastighet och stötdämpare fram. Det är några av fördelarna, dessutom är den perfekt för nybörjare, med en av de tre inställningarna, Safe-inställningen, får du en max hastighet på 10km/t och du kan enkelt vänja dig vid att åka för att sedan övergå till de andra inställningarna. Den hopfällbara designen gör att den är lätt och smidig att ta med vart du än åker, den väger dessutom bara 7,9kg. Köp här för 2 490 kronor!

Denver SCO-65110 Elektrisk Scooter, Svart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En häftig eldriven sparkcykel från Denver. Sparkcykeln har gashandtag, handbroms, display och ringklocka på styret. Den stabila ramen och fotbromsen gör sparkcykeln stadig och lättmanövrerad. Fäll enkelt ihop den för smidig förvaring och transport. Köp här för 2 399 kronor!

Impulse Elektrisk Sparkcykel, Svart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här är en häftig, elektrisk sparkcykel från Impulse! Med ett brett däck och handbroms tar du dig fram smidigt och säkert. Köp här för endast 1 299 kronor!

Artikelbild: Unsplash