Recept: Söta semmelmunkar till fettisdagen

Recept: Söta semmelmunkar till fettisdagen

Gott, sött och nästan löjligt instagramvänligt. Häng med när LOPPIs mat- och bakbloggare visar hur du gör goda semmelmunkar till fettisdagen!

Varför välja en god sak när man kan få två goda saker i ett? Ungefär så gissar vi att LOPPIs fenomenala mat- och bakbloggare Linnéa Seidel tänkte när hon kom på idén att komponera semmelmunkar – en smarrig hybrid mellan klassisk semla och munkar.

Läs också: ”Så lyckas du med dina kanelbullar – 5 tips!”

Semmelmunkar funkar för alla!

Det bästa med det här receptet är att det går att få till oavsett köksvana och hur mycket tid man har på sig. Antingen gör du det enkelt för dig och gör semmelmunkar på färdigköpta munkar och mandelmassa, eller så går du all in och friterar egna munkar och fixar hemmagjord mandelmassa. Oavsett lovar vi att resultatet kommer bli supergott. Spana in videon här nedan för att se när Linnéa gör semmelmunkar, och ta del av ett mer detaljerat recept på semmelmunkar på Linnéas blogg.

Linnéa själv beskriver munksemlan som ”det närmsta man kan komma en klassisk semla, utan att det är det”. Alltså ett perfekt bakverk att servera när man vill bjuda på något påhittigt och roligt, utan att riskera att någon tycker att det handlar om för vågade smaker. Den här smakkombon känner de flesta igen! Bakar du egna munkar kan du dessutom addera lite kardemumma i smeten för extra mycket semmelkänsla.

Läs också: ”Världens godaste kladdkaka? 29 recept för ALLA smaker!”

Skulle det trots allt vara så att semmelmunkar inte faller dig i smaken kan Linnéa självklart erbjuda recept på fler varianter som passar till fettisdagen. Vad sägs till exempel om nutellasemlor eller semmelrulltårta? Vill du göra semlor snabbt är semmelmuffins det bästa alternativet, eller en semmelkladdkaka med mandelmassa. Nytt för i år i receptbanken är även den spännande semmelcheesecaken! Det känns nästan som att vi skulle behöva ett par till fettisdagar i år för att hinna prova alla dessa recept. Vem vill tvingas välja?

Mums och happy fettisdag önskar vi på LOPPI!

Läs också: Bästa varmluftfritösen

Läs också

  1. 3 eko-mellis barnen kommer älska
  2. 10 påskdesserter och 5 nyttigare alternativ
  3. "Socker gör barn hyperaktiva" Stämmer det verkligen?